Makienok diep ontroerd: 'Soms dacht ik: waar heb ik dit aan te danken?'

Reacties

De zege in de eerste ronde van het TOTO KNVB-Bekertoernooi die FC Utrecht donderdag boekte (1-4) was er eentje voor Simon Makienok. De Deense aanvaller trok in de zomer van 2017 naar de Domstad, maar speelde door aanhoudend blessureleed nauwelijks. Donderdag maakte hij zijn allereerste doelpunt.

Makienok diep ontroerd: 'Soms dacht ik: waar heb ik dit aan te danken?'
© Pro Shots

Trainer John van den Brom bracht Makienok na een uur spelen in de ploeg. Vlak voor tijd schoot de spits de 1-4 binnen tegen Excelsior'31. Dat ontroerde hem enorm. 'Ik heb dit nog niet meegemaakt in de periode dat ik hier nu ben', zei Makienok na afloop dankbaar in gesprek met FOX Sports.

De achterliggende periode was loodzwaar voor de Deen. Niet alleen door de fysieke kwellingen, maar ook door bijkomende problemen buiten het veld waarover hij niet uitweidde. 'Ik heb zoveel meegemaakt vanaf de dag dat ik hier kwam. Ik heb veel pech gehad en veel teleurstelling en verdriet gekend.'

'Maar om dan zo terug te komen en dit mee te maken, dat maakt veel goed. De fans, de club, de ploeg: iedereen heeft me altijd enorm gesteund. Soms dacht ik: waar heb ik deze support aan te danken? Ik kan iedereen niet genoeg bedanken. En ik wil graag iets teruggeven, door goals te maken en belangrijk te zijn voor het team', aldus Makienok.

Na een snelle counter in de slotfase rondde Makienok het af, al ging het niet heel makkelijk. 'Mijn hart stond even stil toen de keeper zijn been uitstak', gaf de Deen toe. Tot zijn opluchting viel de bal toch binnen. 'Ik ben een spits, hier leef ik voor: doelpunten maken en de ploeg helpen. Ik heb lang aan dit moment gedacht, of ik dit kon meemaken. Dat het gebeurde, is moeilijk te beschrijven. Het geeft een heel goed gevoel.'

Makienoks trainer was ontzettend blij voor zijn spits, die hij veel heeft zien strijden. 'Hij is bijna twee jaar afwezig geweest door allerlei blessures en komt van zó ver. Vanavond was een mooi moment om hem zijn eerste minuten te geven. Dat hij het beloont met een goal is heel mooi voor hemzelf, maar net in de kleedkamer merkte ik dat het ook emotioneel was voor ieder van ons', aldus Van den Brom.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Utrecht
Meer over FC Utrecht
Meer TOTO KNVB-Beker
Meer over TOTO KNVB-Beker
Meer S. Makienok
Meer over S. Makienok
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.