Horrorscenario voor FC Utrecht-pechvogel Makienok

Reacties

FC Utrecht moet het wederom lange tijd stellen zonder Simon Makienok. De spits heeft weer last gekregen van zijn knie en een nieuwe operatie is noodzakelijk, laat hij weten via Instagram.

Horrorscenario voor FC Utrecht-pechvogel Makienok

'Veel mensen vroegen mij waarom ik al enige tijd niet heb getraind en geen wedstrijden speel. De waarheid is dat ik weer last heb gekregen van mijn knie. Ik heb er alles aan gedaan om te herstellen zonder operatie, maar dat is helaas niet gelukt', legt Makienok uit.

Inmiddels is duidelijk dat Makienok, die het gehele vorige seizoen al miste door een gescheurde kruisband, niet ontkomt aan een operatie. 'Ik ben naar meerdere specialisten in Nederland en Denemarken geweest en de conclusie is dat ik een kleine operatie nodig heb om het probleem op te lossen. Die operatie zal snel plaatsvinden en daarna heb ik enkele maanden nodig voor de revalidatie.'

De vandaag 28 jaar geworden Makienok kwam in de zomer van 2017 over van Palermo, maar raakte al snel zwaargeblesseerd. Dit seizoen kwam de ruim twee meter lange spits nog niet verder dan 83 speelminuten in drie Eredivisie-optredens.

Transfermarkt
FC Utrecht-trainer Dick Advocaat liet eerder al weten te hopen op de komst van een nieuwe spits in januari. 'Ik wil sowieso wel een keer een gesprek hebben met de grote baas om te kijken of er überhaupt iets mogelijk is. Eén of twee nieuwe spelers. Nu wordt gezegd: je hebt vier spitsen. Maar in de praktijk heb je niet veel.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Samenvatting: uitblinker Venema ideale oplossing voor spitsenprobleem FC Utrecht?
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.