Structurele spitsproblemen voor FC Utrecht

Reacties

Bij diens aanstelling verbaasde trainer Dick Advocaat zich openlijk over het feit dat FC Utrecht veelal met middenvelders in de aanval speelde. Inmiddels is de 71-jarige trainer zelf ook bekend met het spitsenprobleem in de Domstad.

Structurele spitsproblemen voor FC Utrecht

Jean-Christophe Bahebeck is de beoogde eerste spits en speelde vorige week mee in een oefenwedstrijd tegen Antwerp FC (2-1). De Franse spits raakte vervolgens wederom geblesseerd en staat nog weken aan de kant. Zijn logische vervanger, Simon Makienok, is door een knieblessure niet inzetbaar. Direct na zijn aanstelling sprak Advocaat het vertrouwen uit in Cyriel Dessers, maar de Belg kon na twee basisplaatsen plaatsnemen op de bank.

Volgens Advocaat bracht hij niet wat werd gevraagd. Advocaat zag zich genoodzaakt tegen AZ (2-1) buitenspeler Oussama Tannane als nummer 9 te positioneren. Ook dit was geen succes: hij werd na 72 minuten vervangen door Sander van de Streek (foto). Zo stond er toch weer een middenvelder in de spits.

Het Utrechtse publiek wacht nu op Nick Venema. Het negentienjarige jeugdproduct is een echte goalgetter. Toch mist hij volgens Advocaat voetballend vermogen.

'Nick heeft het beste schot van heel Utrecht. Hij heeft een pegel in zijn benen, echt ongelofelijk. Maar zijn spel moet hij verbeteren. Ik heb met spitsentrainer Michael Mols gesproken en zal eens kijken of hij misschien iets met hem kan gaan doen. Een van de grote specialiteiten van Mols waren zijn aanname en het wegdraaien. Dat is wel een beetje het manco bij Nick. Het schot is goed, de werklust is goed, het koppie is goed, maar er moet nog wel het een en ander bij komen.' Ondanks de spitsproblemen hint Advocaat nog altijd niet op een winterse versterking.

Samenvatting FC Utrecht - AZ
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.