FC Utrecht de gelukkige door schlemiel Van Rhijn

Reacties

FC Utrecht heeft onder trainer Dick Advocaat voor de tweede keer op rij gewonnen in de Eredivisie. Tegenstander AZ kreeg veel kansen tegen de Domstedelingen, maar via Ricardo van Rhijn ging het in de slotfase volledig mis.

FC Utrecht de gelukkige door schlemiel Van Rhijn
FC Utrecht
FC Utrecht
2 - 1
AZ
AZ

AZ had een hele interlandperiode om na te denken over het povere resultaat tegen Ajax. Voor de twee weken met interlands gingen de Alkmaarders met liefst 5-0 onderuit in Amsterdam. Utrecht ging juist met een beter gevoel de interlandperiode in, tegen NAC Breda werd de eerste competitieoverwinning geboekt onder trainer Dick Advocaat.

Het was AZ dat de frustratie snel van zich af voetbalde, binnen drie minuten stond het 0-1 in De Galgenwaard. Bjørn Johnsen kreeg een niet te missen kans aangeboden door Thomas Ouwejan, die zijn teamgenoot met een lage voorzet vond.

Utrecht kreeg vervolgens voldoende kansen op de gelijkmaker, maar moest tot tien minuten voor rust wachten op de 1-1. Urby Emanuelson zette Utrecht naast AZ na een lage voorzet van Gyrano Kerk.

Ook in de tweede helft waren de teams aan elkaar gewaagd, hoewel AZ de grotere kansen kreeg. Albert Gudmundsson had tien minuten voor tijd de 1-2 op zijn schoen, maar David Jensen was voor de zoveelste keer een sta-in-de-weg voor AZ.

AZ bleef meer en meer aandringen, maar kwam na een ongelukkig moment van Ricardo van Rhijn toch op achterstand. De verdediger, tegen Ajax ook al zeer ongelukkig, werkte een schot van Sean Klaiber achter zijn eigen doelman.

De verdediger werd vervolgens naar de kant gehaald door trainer John van den Brom, die met Dorin Rotariu een extra aanvaller bracht. Een slotoffensief kwam echter niet van de grond, waardoor AZ voor de vierde keer in de laatste vijf competitieduels puntenverlies lijdt.

De formatie uit Noord-Holland raakt inmiddels achterop, maar staat vooralsnog wel in de topvijf van de Eredivisie. FC Utrecht is met de tweede winstpartij op rij de weg naar boven ingeslagen en sluit voorlopig aan in het linkerrijtje.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
5
Vitesse
34
14
11
9
70-51
+19
53
6
FC Utrecht
34
15
8
11
60-51
+9
53
7
Heracles Almelo
34
15
3
16
61-68
-7
48
8
FC Groningen
34
13
6
15
39-41
-2
45
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Advocaat zal blij zijn met de passie van FC Utrecht
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.