Mahi na vijf maanden blessureleed terug in basis Groningen

Reacties

Mimoun Mahi staat in het duel met Excelsior zaterdagavond (20.45 uur) voor het eerst sinds oktober weer in de basis bij FC Groningen. De aanvaller was vijf maanden uitgeschakeld met blessures aan zijn hamstring, bovenbeen en knie.

Mahi na vijf maanden blessureleed terug in basis Groningen

In de wedstrijd tegen PSV afgelopen zaterdag (0-3 verlies) maakte de 21-jarige Mahi al zijn rentree. Op Woudestein staat hij in de basiself van trainer Erwin van de Looi. 'Ik ben blij dat ik weer een rol in het team kan spelen', zegt Mahi op de clubsite. Van de Looi is vooral tevreden over de fitheid van zijn selectie. Alleen Simon Tibbling was de afgelopen week ziek en kan niet beginnen tegen Excelsior. Dino Islamovic is er vanwege een liesblessure ook niet bij, Bryan Linssen is geschorst.

Groningen presenteerde maandag Ernest Faber als nieuwe trainer voor komend seizoen. Albert Rusnák denkt niet dat die bekendmaking invloed zal hebben op het team in de slotfase van de competitie. 'We zijn nog niet bezig met volgend jaar en moeten zorgen dat we het huidige seizoen goed afmaken. We focussen ons op de komende wedstrijd, hebben vier keer op rij verloren en willen laten zien dat we een goed team hebben', aldus de Slowaak.

Groningen verloor zijn laatste vier competitieduels van achtereenvolgens Ajax, AZ, FC Twente en PSV en scoorde in die duels slechts twee keer. 'We hebben frustraties naar elkaar uitgesproken, zoals we dat vaker doen', vertelt Van de Looi. Danny Hoesen krijgt tegen Excelsior de voorkeur boven Alexander Sørloth in de punt van de aanval en moet voor de doelpunten zorgen.

'Wij strijden voor de play-offs en Excelsior wil zich handhaven. Wat dat betreft kunnen we een aardige wedstrijd verwachten', blikt Van de Looi vooruit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.