Van de Looi passeert balende De Leeuw voor duel met PSV

Reacties

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi heeft in zijn basisopstelling voor het duel met PSV zaterdagavond (19.45 uur) geen plek voor Michael de Leeuw. De clubtopscorer begint tegen de koploper op de reservebank.

Van de Looi passeert balende De Leeuw voor duel met PSV

Groningen verloor zijn laatste drie competitieduels en De Leeuw is het kind van de rekening geworden. 'Deze keuze zal de nodige wenkbrauwen doen fronsen, maar ik vind dat we de laatste wedstrijden op het middenveld in de problemen kwamen. We kiezen voor een andere bezetting op het middenveld, dan moet je af en toe pittige keuzes maken', verklaart de trainer zijn keuze tijdens het perspraatje.

De Leeuw kan de beslissing van zijn trainer moeilijk begrijpen, vertelt Van de Looi. 'Michael heeft zijn ongenoegen bij mij geuit en daarvoor heb ik begrip. Daar heb ik ook totaal geen problemen mee. We hebben het natuurlijk ook niet over een kleine jongen. De Leeuw heeft zijn waarde voor FC Groningen al vaak genoeg bewezen en nog steeds. Als trainer moet je echter keuzes maken en dat doen we met een open agenda en met eerlijke overwegingen.'

Alexander Sørloth begint wel in de basis bij de Groningers. De Noorse spits zat vorige week in het duel met FC Twente (2-0) op de bank omdat hij te veel last had van zijn handblessure, maar is nu weer fit genoeg om te spelen. Ook Mimoun Mahi keert terug bij de selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.