Van de Looi vreest Mahi even kwijt te zijn

FC Groningen-coach Erwin van de Looi is blij met het eerste punt in uitduels dat de noorderlingen zondag behaalden op bezoek in Nijmegen. NEC-coach Ernest Faber kon iets minder met het resultaat leven, maar legde zich er toch bij neer. Van de Looi baalde wel van de blessure die Mimoun Mahi opliep tijdens het 1-1 gelijkspel.

Nog voor rust moest de Groningen-aanvaller het strijdtoneel verlaten in Nijmegen. Zijn hamstringblessure beloofde weinig goeds voor de komende weken. 'Het zag er inderdaad niet goed uit', aldus Van de Looi bij FOX Sports. 'Als je er zo af gaat, is dat zeker geen goed teken', zo sprak hij zijn vrees uit.

'Ik kan er wel mee leven', antwoordde Van de Looi op de vraag of het resultaat terecht was. 'We hebben niet heel goed gespeeld. In de eerste helft was er voor ons niks aan de hand, na rust deden zij het wat anders. Die penalty werd al heel snel gegeven, dan weet je wel dat het lastig wordt. NEC was misschien wat frisser en energieker, maar wij hebben wel keihard geknokt.'

Faber had meer moeite met het puntenverlies. 'Gezien de tweede helft kan ik niet met de uitslag leven. We hebben echter wel degelijk kansen gehad om te winnen en geven er inderdaad ook een paar weg, maar op basis van het spel na rust hadden we wel verdiend te winnen', zo besloot Faber, om vervolgens toch nog terug te komen op zijn eigen opmerking. 'Gezien de kansenverhouding en het aluminium dat twee keer geraakt werd door hen, was een gelijkspel misschien toch wel verdiend.'