Maguire dankt Beckham voor telefoontje: 'Hij weet wat ik meemaak'

Reacties

Harry Maguire voelt zich gesteund door David Beckham nadat hij vorige maand in de oefeninterland met Engeland tegen Schotland de hoon van de Schotse fans over zich heen kreeg. Maguire is al langere tijd het mikpunt van spot.

Maguire dankt Beckham voor telefoontje: 'Hij weet wat ik meemaak'
© Pro Shots
Engeland
Engeland
1 - 0
Australië
Australië
Engeland
Engeland
3 - 1
Italië
Italië

Maguire kwam vorige maand als invaller binnen de lijnen bij het oefenduel tussen Schotland en Engeland en maakte een eigen goal in Glasgow. De 59-voudig Engels international werd op Hampden Park bij ieder balcontact ironisch toegejuicht door het thuispubliek. Bondscoach Gareth Southgate van Engeland nam het na de oefenoverwinning van The Three Lions nog op voor Maguire.

Beckham
Ook in Engeland ligt de verdediger van Manchester United, waar Maguire sinds dit seizoen niet langer de aanvoerder is, onder vuur en is hij geregeld het mikpunt van spot: zowel in de media als op social media en in stadions.

Maguire heeft niet lang na zijn optreden in Schotland een bemoedigend telefoontje gehad van Beckham, vertelde hij op een persconferentie aanloop naar het vriendschappelijke duel van Engeland met Australië. De Engelsen spelen volgende week in de EK-kwalificatiereeks tegen Italië. 'David nam contact met mij op. Dat vond ik heel speciaal en dat waardeerde ik enorm', vertelde Maguire. 'David was altijd iemand tegen wie ik opkeek als jonge jongen.'

Kritiek
Beckham, 115-voudig Engels international, lag na zijn rode kaart op het WK in 1998 tegen Argentinië, in de achtste finales, ook enige tijd hevig onder vuur in Engeland. Uiteindelijk sloot het Engelse publiek hem weer in de armen en was Beckham zes jaar aanvoerder van de nationale ploeg. 'Elke carrière gaat met ups en downs. David weet ook hoe dat gaat en wat je dan meemaakt.'

'Dit is ook hoe het werkt in voetbal. Je kunt niet alleen maar top zijn en geen kritiek krijgen. Mensen zijn uiteindelijk ook kritisch op Messi en Ronaldo. Er is in het afgelopen jaar heel veel over mij gesproken en natuurlijk is niet alles gegaan zoals ik had gehoopt, maar ik weet zeker dat ik hier sterker uit kom. Het is duidelijk dat ik minder heb genoten van het afgelopen jaar dan van de voorgaande jaren in mijn carrière. Maar alle kritiek van buitenaf heeft meer invloed op mijn vrienden en vrienden dan op mezelf, zeker als ik gewoon op het veld sta', besluit Maguire.

EK-kwalificatie

Stand Groep C EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Italië
8
4
2
2
16-9
+7
14
3
Oekraïne
8
4
2
2
11-8
+3
14
4
Noord-Macedonië
8
2
2
4
10-20
-10
8
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.