Buitengewoon felle Southgate loopt leeg over Engelse behandeling Maguire

Reacties

Bondscoach Gareth Southgate van Engeland is absoluut niet blij met hoe er over Harry Maguire geschreven en gesproken wordt. De centrumverdediger was dinsdagavond betrokken bij een eigen doelpunt in het oefenduel met Schotland, wat leidde tot hilariteit.

Buitengewoon felle Southgate loopt leeg over Engelse behandeling Maguire
© Pro Shots
Schotland
Schotland
1 - 3
Engeland
Engeland

De pijlen in Engeland worden al snel gericht op Maguire. De Engelsman, die deze zomer door Josko Gvardiol werd afgelost als duurste verdediger aller tijden, is een makkelijk doelwit voor Engelse media. Rondom Maguire is een running gag ontstaan op social media. Video's met zijn voetbalacties worden ingeleid alsof hij iets geweldigs gaat doen, maar uiteindelijk gaat het in de desbetreffende video's vaak op ongelukkige wijze mis bij de centrumverdediger.

Een voorbeeld van een video waarin Maguire belachelijk wordt gemaakt

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook de tabloids schrijven er lustig op los en daar is Southgate behoorlijk klaar mee. Hij stelt dat men in Engeland een situatie creëert waarin Maguire het nooit goed kan doen. 'De reactie van vanavond is een consequentie van idioten die deze omgeving hebben gecreëerd en juist aan onze kant horen te staan', doelde Southgate bij beIN SPORTS op het hoongelach van de Schotten. Maguire werd na de wedstrijd ook gesteund door diverse teamgenoten.

'We creëren op dit moment een probleem voor onze eigen speler', vindt Southgate. 'Sommige artikelen en reacties zijn een regelrechte grap. Maguire was een leider in een van de succesvolste periodes in het Engelse voetbal. Ik begrijp dat de fans van Schotland hier plezier om hebben, maar de basis voor deze spot is door onszelf gelegd.'

Na het teleurstellende gelijkspel tegen Oekraïne in de EK-kwalificatie, sloot Engeland de interlandperiode dus wel af met een zege. Southgate wilde dan ook positief afsluiten, met de blik op de Engelse fans in Hampden Park, waar de oefenpot tegen Schotland werd afgewerkt. 'Het was geweldig van de fans die hier waren dat ze een speler van ons verdedigden. Zo hoort het.'

Maguire speelde dus mee in twee interlands deze interlandperiode, waarmee hij dit seizoen nu al meer minuten maakte voor Engeland dan voor Manchester United. Manager Erik ten Hag geeft de voorkeur aan andere centrumverdedigers, alleen tegen Arsenal maakte Maguire 23 minuten.

De eigen goal van Maguire tegen Schotland

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.