Oekraïne doet ook tegen Engeland goede zaken

Reacties

Oekraïne heeft knap een punt gepakt in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland. De remise op Poolse bodem, waar de Oekraïners naar moesten uitwijken vanwege de oorlogsproblematiek in eigen land, is slecht nieuws voor Italië.

Oekraïne doet ook tegen Engeland goede zaken
© Pro Shots
Oekraïne
Oekraïne
1 - 1
Engeland
Engeland

Oekraïne had in de wedstrijden tegen underdogs Noord-Macedonië en Malta geen fout gemaakt, waardoor de uitgangspositie met zes punten na drie duels alleraardigst was. De hoop op plaatsing voor het EK werd nog wat groter toen Oleksandr Zinchenko tegen Engeland uit een prachtige aanval de score opende. De verdediger van Arsenal was in de 26ste minuut het eindstation bij een vloeiende aanval en schoot de bal van dichtbij binnen uit een lage voorzet van Yukhym Konoplya: 1-0. Centrumverdedigers Marc Guéhi en Harry Maguire kregen de ruimte niet dichtgelopen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De keuze voor Maguire deed wenkbrauwen fronsen in Engeland vanwege het gebrek aan speeltijd voor de verdediger bij zijn club Manchester United. Misschien nog wel verrassender was de keuze van bondscoach Gareth Southgate voor Jordan Henderson. De naar Al-Ettifaq vertrokken routinier behoudt vooralsnog zijn basisplaats bij de nationale ploeg na zijn transfer naar Saoedi-Arabië. De creativiteit moest op het middenveld niet van Henderson, maar van Jude Bellingham en James Maddison komen. Aan creatieve impulsen was er zaterdagavond wel lang een gebrek bij de Engelsen. In de eerste veertig minuten werd amper een kans gecreëerd.

Pas toen spits Harry Kane zich ver liet terugzakken, wist Engeland de ruimte te vinden. Kane stond vlak buiten de middencirkel met de bal aan zijn voeten toen hij Kyle Walker zag versnellen. De loopactie werd op waarde geschat. Uit de uitstekende dieptepass van Kane maakte de rechtsback van dichtbij de 1-1. Het was een bevrijdende treffer voor Walker, die in zijn 77ste interland pas voor het eerst scoorde voor de nationale ploeg. Na de goal van Walker hebben 450 verschillende spelers gescoord voor The Three Lions.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Engeland was in de tweede helft de bovenliggende partij, maar kon het verschil niet meer maken. Het laten invallen van Marcus Rashford en Phil Foden mocht ook niet meer baten in de zoektocht naar het winnende doelpunt. Zorgwekkend is het gelijkspel niet voor de Engelsen, die met dertien punten na vijf duels ruim aan de leiding gaan in Groep C. In die poule is Italië flink onder druk gezet door Oekraïne. De Italianen spelen zaterdagavond uit tegen Noord-Macedonië (aftrap 20.45 uur).

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep C EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Engeland
8
6
2
0
22-4
+18
20
2
Italië
8
4
2
2
16-9
+7
14
3
Oekraïne
8
4
2
2
11-8
+3
14
4
Noord-Macedonië
8
2
2
4
10-20
-10
8
5
Malta
8
0
0
8
2-20
-18
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.