'Magische avond' voor Sturm Graz: 'Feyenoord was op alle fronten beter'

Reacties

Feyenoord heeft donderdag zijn meerdere erkennen in Sturm Graz, dat op een 'glorieuze' avond revanche nam op de Rotterdammers.

'Magische avond' voor Sturm Graz: 'Feyenoord was op alle fronten beter'
© Pro Shots
Sturm Graz
Sturm Graz
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Het stadion van Sturm Graz ontplofte na de late en winnende goal tegen Feyenoord. 'lastminute-sensatie', kopte Kurier. 'Sturm heeft een magische avond achter de rug', was de conclusie van laola1.at. 'Wat voor een glorieuze Europese avond. Toen alles wees op een 0-0, sloeg Sturm toe tegen de grote favoriet Feyenoord', schreef Kronen Zeitung.

'Ik ben sprakeloos, het was zo emotioneel voor mij', zei Otar Kiteishvili met een grote lach. De matchwinner had met zijn goal tegen Feyenoord ook een punt gezet achter een zware tijd met de nodige blessures. Voor trainer Christian Ilzer was het 'een van de mooiste momenten' uit zijn trainerscarrière.

'Deze avond is niet alleen voor hem onvergetelijk', luidde de conclusie van het plaatselijke Kleine Zeitung. 'De Sturm-fans vierden feest zoals ze zelden doen. Iedereen stond op en omhelsde elkaar. Ongelooflijk. De revanche voor de nederlaag uit de heenwedstrijd was geslaagd.'

Dat was de insteek geweest na het pak slaag in De Kuip. In de eerste helft zag het er niet naar uit dat Sturm Graz die revanche zou krijgen. 'Het was zeer moeilijk. Het was belangrijk dat we die zonder schade doorkwamen', erkende Ilzer. 'Feyenoord was op alle fronten beter. We speelden zeer nerveus, hebben niets gecreëerd en leden simpel balverlies.'

In de rust in de kleedkamer klonken harde woorden. 'We hebben het gecorrigeerd en werkelijk alles beter gedaan. In de tweede helft hebben we laten zien wat voor een geile ploeg we hebben.' En voor Gernot Trauner werd het zodoende een ongelukkig optreden in eigen land. 'Het werd me kort zwart voor de ogen', zei de Oostenrijkse verdediger van Feyenoord in een reactie aan de media uit zijn vaderland.

Buiten het veld ging het mis in het centrum van Graz, waar Feyenoord-fans slaags raakten met de Oostenrijkse politie. Het leidde tot brandjes, materiële schade en arrestaties.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.