Magisch moment voor Giroud: Henry is zijn titel definitief kwijt

Reacties

Olivier Giroud heeft met zijn openingsgoal tegen Polen een historische mijlpaal bereikt. Na zijn 1-0 in de achtste finale van het WK heeft niemand vaker gescoord voor het Franse nationale elftal dan de 36-jarige spits.

Magisch moment voor Giroud: Henry is zijn titel definitief kwijt
© Pro Shots
Frankrijk
Frankrijk
3 - 1
Polen
Polen

Giroud staat nu op 52 treffers, één meer dan nummer twee Thierry Henry. De targetman was zich daar maar al te goed bewust van. Hij vierde zijn treffer door een vijf en een twee uit te beelden. Dat de targetman de recordhouder is geworden, is gezien zijn carrièrepad wonderbaarlijk. Giroud debuteerde pas op 25-jarige leeftijd als international. De spits stond toen nog onder contract bij Montpellier, de club waarmee hij in het seizoen 2011/12 kampioen werd.

De goal van Giroud was bevrijdend voor Frankrijk, dat het lastig heeft tegen Polen. De aanvaller sloeg in de 44ste minuut toe op aangeven van Kylian Mbappé. Uit de draai schoot Giroud de bal met zijn linker feilloos in de verre hoek.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.