Magisch moment Hazard breekt Liverpool op

Reacties

Chelsea heeft woensdagavond Liverpool uitgeschakeld in de derde ronde van het League Cup-toernooi. Eden Hazard maakte het verschil bij de eerste van de twee ontmoetingen in vier dagen tijd.

Magisch moment Hazard breekt Liverpool op
Liverpool
Liverpool
1 - 2
Chelsea
Chelsea

Hoe serieus namen Jürgen Klopp en Maurizio Sarri de League Cup? Dat was de grote vraag in aanloop naar de eerste ontmoeting tussen de twee topploegen van deze week. Klopp stuurde een veredelde B-ploeg het veld op, met op het middenveld plaats voor aanwinsten Naby Keïta en Fabinho (die zijn basisdebuut maakte). Virgil van Dijk, die tegen Southampton geblesseerd uitviel, en Georginio Wijnaldum werden buiten de wedstrijdselectie gehouden en van de steraanvallers was Sadio Mané de enige die aan de aftrap verscheen. Bij Chelsea werden onder anderen N'Golo Kanté en Eden Hazard aan de kant gehouden en vertolkte Cesc Fàbregas als verdedigende middenvelder de Jorginho-rol.

In de eerste helft waren de grootste kansen voor Liverpool. Met name Keïta zorgde voor veel gevaar. De zomeraankoop dacht recht te hebben op een strafschop na een duel met Gary Cahill, maar arbiter Kevin Friend zag goed dat Keïta zich makkelijk liet vallen. Chelsea-doelman Willy Caballero redde even later goed op een afstandsschot van de ex-speler van RB Leipzig. Caballero voorkwam vlak voor rust bovendien knap dat Mané met een kopbal de score opende.

Chelsea probeerde vaak van achteruit onder de druk van Liverpool uit te voetballen en dat leverde een aantal hachelijke momenten op voor de Londenaren. In de 58ste minuut ging het mis. Liverpool veroverde de bal hoog op de helft van de tegenstander. Mané stuitte in eerste instantie nog op Caballero, maar in de rebound was het raak via Daniel Sturridge. De spits werkte de bal met een halve omhaal in het lege doel: 1-0.

Sarri had vlak voor die goal Hazard al binnen de lijnen gebracht. Na het doelpunt van Liverpool vielen ook nog Kanté en David Luiz in. Het versterkte Chelsea bracht The Reds in de slotfase in grote problemen. Emerson Palmeiri zorgde van dichtbij voor de 1-1, toen de bal met wat geluk voor zijn voeten viel bij een vrije trap. Het was de opmaat voor wat komen ging. In de 85ste minuut maakte Hazard het verschil met een geweldige individuele actie. De Belg zocht al dribbelend een weg naar het strafschopgebied van Liverpool en knalde eenmaal op zijn bestemming aangekomen de bal snoeihard in de verre hoek: 1-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo is Liverpool na Manchester United de tweede van de Premier League-giganten die uitgeschakeld is in het League Cup-toernooi. Chelsea heeft na de uitstekende start onder Sarri in de competitie nog wat extra vertrouwen getankt op weg naar de volgende clash met Liverpool, in de Premier League. Chelsea (derde) staat zaterdagavond om 18.30 uur in eigen huis opnieuw tegenover de koploper.

Lees hier het verslag van de League Cup-wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Watford.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.