Tottenham haalt opgelucht adem na krankzinnige slotfase

Het League Cup-avontuur van Tottenham Hotspur leek woensdagavond te stranden, maar na een hectische slotfase plaatste de topclub zich uiteindelijk na het nemen van penalty's ten koste van Watford toch voor de volgende ronde.

Tottenham Hotspur
ns
2 - 2
Watford
Watford

Waar Watford aantrad met een veredeld B-elftal, koos Tottenham Hotspur ervoor om slechts enkele spelers rust te geven. Zo zat Harry Kane niet bij de selectie en begonnen spelers als Eric Dier en Heung-Min Son op de bank. Michel Vorm ontbrak nog altijd vanwege een blessure.

De eerste helft stond niet bepaald bol van de kansen. Lucas Moura was dreigend voor Tottenham, maar Watford was het vaakst in de aanval. Vlak na rust leverde dat de 0-1 op. Isaac Success schoot na een goede aanval hard raak. Het bleek niet voldoende voor de overwinning.

In de tachtigste minuut ging de bal namelijk op de stip. Christian Kabasele stond pas twee minuten op het veld toen hij Dele Alli neerhaalde. De Belgische verdediger veroorzaakte daarmee een strafschop en kreeg bovendien een rode kaart. Het buitenkansje werd verzilverd door Alli zelf: 1-1.

Met tien man leek het zelfs in de reguliere speeltijd nog mis te gaan voor Watford. Twee minuten na de gelijkmaker maakte Erik Lamela namelijk de 2-1. De Argentijn bleef na een pass van Mousa Dembélé oog in oog met doelman Heurelho Gomes ijzig koel.

Daarmee leek de volgende ronde een zekerheidje voor Tottenham. Niets was echter minder waar. Met tien man kwam Watford in de slotminuut op gelijke hoogte. Invaller Étienne Capoué schoot na goed werk van Succes de gelijkmaker binnen (2-2) en dwong daarmee een penaltyserie af.

In die penaltyreeks was het uitgerekend Capoué die faalde. Hij miste de tweede strafschop namens Watford, dat Domingos Quina tot overmaat van ramp ook de vierde inzet zag missen. Tottenham schoot vier keer met scherp en bereikte zo de volgende ronde van het toernooi om de League Cup.