Mager Sevilla geeft terrein prijs op Barcelona

Hekkensluiter Osasuna heeft Sevilla onverwacht puntverlies toegebracht. UD Almería en Recreativo boekten belangrijke zeges.

Sevilla-Osasuna 1-1In een weinig verheffende eerste helft waren de kansen op één hand te tellen. Na een treffer van Jesús Navas kort na rust dacht Sevilla met een minimale inspanning de drie punten binnen te halen. De thuisploeg moest de lankmoedigheid bekopen met puntverlies. In de laatste minuut schoot Osasuna-invaller Walter Pandiani de bal onverwacht achter doelman Andrés Palop. Sevilla duikelde door de remise naar de vierde plaats. Osasuna blijft ondanks het punt laatste.

UD Almería-Real Betis Sevilla 1-0Hugo Sánchez is zijn dienstverband bij UD Almería goed begonnen. De eerste wedstrijd onder leiding van de Mexicaanse oud-international eindigde in een 1-0 overwinning. Real Betis Sevilla ging ten onder door een treffer van Miguel Corona en zag Almería daardoor passeren op de ranglijst. Beide teams eindigden het duel met tien man. Almería-aanvaller Kalu Uche kreeg vijf minuten voor tijd rood voor een elleboog in het gezicht van Mehmet Aurelio. Sergio García (Real Betis) onderging in blessuretijd hetzelfde lot na een opstootje met José Ortiz.

Recreativo-Numancia 3-1Recreativo boekte in de strijd tegen degradatie een belangrijke zege. Concurrent Numancia moest er met 3-1 aan geloven. Naast de doelpuntenmakers Javi Fuego, Javier Camuñas en Aitor was Asier Riesgo was de gevierde man bij Recreativo. De doelman stopte twee strafschoppen.