'Maffiapraktijken' Engelse fans schieten Southgate in het verkeerde keelgat

Reacties

Bonsdcoach Gareth Southgate heeft zijn afschuw uitgesproken over de Engelse supporters, die het dinsdag tijdens de vriendschappelijke overwinning op Ivoorkust hadden gemunt op Harry Maguire. De speler van Manchester United werd op Wembley meermaals uitgejouwd. Southgate sprak van an absolute joke.

'Maffiapraktijken' Engelse fans schieten Southgate in het verkeerde keelgat
© Pro Shots
Engeland
Engeland
3 - 0
Ivoorkust
Ivoorkust

Southgate nam het in aanloop naar de vriendschappelijke ontmoeting met Ivoorkust al op voor Maguire door te stellen dat de 29-jarige verdediger zonder twijfel in staat is om op het hoogste niveau te spelen. Dat weerhield de fans er niet van om Maguire op Wembley uit te jouwen. Southgate zag het met afgrijzen aan. 'Ik zou niet weten hoe dit iemand kan helpen. We doen dit samen', werd de bondscoach geciteerd door The Athletic.

'Ik denk dat als je de supporters zou vragen waarom ze dat deden, dat ze waarschijnlijk niet eens een antwoord zouden hebben. Het zijn maffiapraktijken. Spelers zullen ernaar kijken en denken: dat zou ik kunnen zijn. Het zorgt ervoor dat spelers niet meer willen komen. Dat is in het verleden gebeurd met John Barnes', herinnerde Southgate. 'Maar we hebben Harry nodig om het goed te doen. We gaan geen WK winnen met alleen maar spelers met drie of vier interlands achter hun naam. Dat is in de geschiedenis van het spel nog nooit gebeurd.'

Kolos
Ook Jordan Henderson sprong op de bres voor zijn ploeggenoot. De aanvoerder van Liverpool noemde Maguire een kolos. 'Zonder hem was de vooruitgang die we de laatste twee toernooien hebben geboekt nooit mogelijk geweest. Om dan zonder reden te worden uitgejouwd in eigen stadion? Wat is er van ons geworden? Wat er vanavond is gebeurd, valt niet goed te praten.'

Met Maguire in het veld rekende Engeland overigens probleemloos af met Ivoorkust, waar Ajacied Sébastien Haller in de basis begon en Ibrahim Sangaré (PSV) inviel. Ollie Watkins, Raheem Sterling en Tyrone Mings zorgden voor de doelpunten van de EK-finalist.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.