Madueke in spoor van Ronaldo en Van der Kuijlen: 'Ik wil altijd de beste zijn'

Reacties

Noni Madueke is uitstekend aan het nieuwe jaar begonnen. De achttienjarige aanvaller scoorde na zijn treffer van afgelopen zondag tegen Sparta Rotterdam (3-5) dinsdagavond opnieuw in het bekerduel met FC Volendam (0-2) en is voor zijn leeftijd uitzonderlijk productief.

Madueke in spoor van Ronaldo en Van der Kuijlen: 'Ik wil altijd de beste zijn'
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
0 - 2
PSV
PSV

In de gehele clubhistorie waren er namelijk maar vier spelers die nóg jonger waren toen ze hun zesde Eredivisie-goal voor PSV maakten (zie tabel onder). En het gaat niet om de minste namen. Clubicoon Willy van der Kuijlen voert dat lijstje aan en was als enige jonger dan achttien jaar toen hij de grens van zes competitiegoals slechtte. De Braziliaanse legende Ronaldo had die leeftijd 37 dagen voor zijn zesde Eredivisie-goal tegen FC Groningen bereikt en blijft Piet Giesen daarmee nipt voor.

De laatste speler die jonger was dan Madueke toen hij zijn zesde competitiegoal voor PSV maakte, was Johan Vonlanthen. Het Zwitserse talent deed dat in oktober 2004 tegen ADO Den Haag. Ruim zestien jaar later loopt er in Eindhoven weer een veelbelovende speler rond die al op zeer jonge leeftijd productief is. Madueke staat dit seizoen inmiddels al op acht treffers in alle competities, aangezien hij ook nog scoorde in het Europa League-duel met PAOK Saloniki. En er zit nog meer in het vat.

Johann Vogel feliciteert zijn landgenoot Johan Vonlanthen met zijn doelpunt tegen ADO Den Haag op 16 oktober 2004.
© Pro Shots
Johann Vogel feliciteert zijn landgenoot Johan Vonlanthen met zijn doelpunt tegen ADO Den Haag op 16 oktober 2004.

Dat is althans de overtuiging van Madueke zelf, die na het bekerduel met Volendam voor de camera verscheen bij ESPN. 'Ik ontwikkel me goed, maar ik kan me nog op genoeg vlakken verbeteren. Ik eis een hoge standaard van mezelf. Maar tot nu toe gaat het goed', zei de Engelsman, die hoopt dat zijn goals tegen Sparta en Volendam een vervolg krijgen. 'Hopelijk kan ik hiermee nog lang blijven doorgaan en de volgende wedstrijd weer scoren, en de wedstrijd daarna en de wedstrijd daarna.'

Vanzelfsprekend is dat niet, al helemaal omdat de concurrentie in de aanval van PSV groot is. Madueke vaart er wel bij. 'We hebben voorin veel getalenteerde spelers, terwijl er maar plek is voor drie of vier spelers. Natuurlijk is er concurrentie, maar er is ook een mooie harmonie ontstaan tussen de spelers. Ik wilde altijd de beste zijn, dat is mijn mindset. Dat we elke dag met elkaar de strijd moeten aangaan, is alleen maar goed. Het houdt ons scherp. Ik hou van concurrentie, dus dit is perfect.'

Jongste spelers met zes Eredivisie-goals voor PSV

Speler Datum Leeftijd Goals totaal
Van der Kuijlen 27-09-1964 17 jaar, 296 dagen 7
Ronaldo 29-10-1994 18 jaar, 37 dagen 6
Giesen 06-10-1963 18 jaar, 55 dagen 6
Vonlanthen 16-10-2004 18 jaar, 258 dagen 6
Madueke 16-01-2021 18 jaar, 312 dagen 6
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer N. Madueke
Meer over N. Madueke
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.