Maddison en Postecoglou krijgen awards voor uitstekende debuutmaand

Reacties

De speler van de maand augustus in de Premier League: James Maddison. De man die deze zomer van degradant Leicester City overkwam naar Tottenham Hotspur is voor een uitstekende debuutmaand beloond met deze onderscheiding. De trainersaward kon in één moeite overhandigd worden: manager Ange Postecoglou kreeg de prijs.

Maddison en Postecoglou krijgen awards voor uitstekende debuutmaand
© Pro Shots
Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur
2 - 1
Sheffield United
Sheffield United

Madders, die met een doelpunt en twee assists een belangrijk aandeel had in de prima start van de ploeg van Ange Postecoglou, werd verkozen door het publiek en troefde de andere genomineerden af, te weten Taiwo Awoniyi, Jarrod Bowen, Bryan Mbeumo, Kaoro Mitoma en Rodri. Uiteraard is de middenvelder in zijn nopjes met de prijs.

'Ik ben al een paar keer genomineerd voor de prijs, dus is het leuk om hem ook eens echt te winnen. Het is nooit makkelijk als nieuwe speler bij een Premier League-club, dus hier had ik meteen voor getekend. Het is mooi om in het rijtje winnaars te staan, daar zitten echt grote namen en elitevoetballers uit het verleden tussen. Deze krijgt een mooi plekje op de schoorsteen, belooft Maddison in gesprek met de kanalen van de Premier League.

Op de vraag wat zijn favoriete moment in augustus was komt geen goal of assist, maar een andere keuze: 'De eerste keer het veld oplopen in dit stadion tegen Manchester United. Daar kreeg ik kippenvel van', aldus de international van Engeland, die de wedstrijd tegen het team van Erik ten Hag vervolgens ook nog winnend afsloot. Zaterdag mag hij weer aan de bak, dan komt Sheffield United naar Noord-Londen.

Ook in de prijzen viel dus Postecoglou. De Australiër - de eerste ooit als eindverantwoordelijke in de Premier League - debuteert eveneens in Noord-Londen en heeft dat tot dusverre prima gedaan. Zijn Nederlandse aanwinst Micky van de Ven is ook onder de indruk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.