Maatsen over zijn toekomst: 'Denk dat ik klaar ben voor de Premier League'

Reacties

In een uitgebreid interview op VI PRO heeft Ian Maatsen onder meer verteld over zijn toekomstplannen. De 21-jarige linksback van Jong Oranje wordt dit seizoen door Burnley gehuurd van Chelsea en staat in de zomer voor belangrijke keuzes.

Maatsen over zijn toekomst: 'Denk dat ik klaar ben voor de Premier League'
© Pro Shots

De loan coaches van Chelsea bellen me bijna iedere week wel om te bespreken hoe het gaat. Zij zeggen dat ik het goed doe en dat ik zo door moet gaan. En dat Chelsea blij is met hoe ik me ontwikkel. Dat is mooi om te horen’, zegt Maatsen, die een belangrijke rol speelt in het unieke seizoen van Burnley onder manager Vincent Kompany.

Hij vertelt nog geen idee te hebben waar hij volgend seizoen speelt. ‘Er is natuurlijk wel interesse van buitenaf, maar het enige dat ik nu weet, is dat ik me na dit seizoen moet melden bij Chelsea. Ik denk dat er komende maand of de maand daarop wel een moment komt dat we met elkaar gaan bespreken welke kant het op gaat.’

Zijn contract bij Chelsea loopt tot medio 2024. Als de club hem wil verkopen, moet het deze zomer dus gebeuren. Een nieuwe verhuurperiode is alleen logisch, als hij zijn verbintenis eerst verlengt. Maatsen kan uiteraard ook voor zijn kans op Stamford Bridge gaan. Daar is de concurrentie wel stevig met onder anderen Ben Chilwell en Marc Cucurella.

Maatsen, die de afgelopen jaren ruim honderd wedstrijden speelde voor Charlton Athletic, Coventry City en Burnley, zegt toe te zijn aan een kans op het hoogste niveau. ‘Voor mij was deze extra stap in het Championship belangrijk om echt een statement te maken dat ik nu echt ready ben voor the next step. Waar dat zal zijn, weet ik niet. Maar ik denk dat dit de juiste keuze is geweest en dat ik heb laten zien dat ik klaar ben voor de Premier League. Of dat volgend seizoen met Burnley of met een andere club is, kan ik echt nog niet zeggen nu.’

Lees het hele interview met Ian Maatsen op VI PRO:

Championship

Stand Championship 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Burnley
46
29
14
3
87-35
+52
101
2
Sheffield United
46
28
7
11
73-39
+34
91
3
Luton Town
46
21
17
8
57-39
+18
80
4
Middlesbrough
46
22
9
15
84-56
+28
75
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Burnley
Meer over Burnley
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.