Maar één City-speler was er voor het tijdperk-Guardiola

Reacties

Pep Guardiola begint aan zijn zevende seizoen als manager van Manchester City. De Spaanse trainer leidde de steenrijke Engelse club naar menig succes en zette de selectie van City naar zijn hand. Na het vertrek van Raheem Sterling is er nog maar één speler van het tijdperk vóór Guardiola over: Kevin De Bruyne.

Maar één City-speler was er voor het tijdperk-Guardiola

Het is inmiddels alweer zes jaar geleden dat Guardiola de overstap maakte naar City, waar hij het stokje overnam van Manuel Pellegrini. De club was op de vijfde plaats geëindigd in de Premier League en strandde in de halve finale van de Champions League, maar won wel de League Cup. Onder Guardiola moest de lat omhoog en dat gebeurde ook. In de loop der jaren stond er met dank aan de eindeloze geldstroom uit het Midden-Oosten een ijzersterk team dat Guardiola had geboetseerd.

Kijken we naar de selectie die Guardiola in 2016 overnam van Pellegrini, dan zien we veel bekende namen. De afgelopen jaren vertrokken steeds meer sterkhouders van toen. Vincent Kompany liet City achter zich, keeper Joe Hart vertrok eerder al. Yaya Touré en David Silva gingen, net als clubtopscorer aller tijden Sergio Agüero. Deze zomer kwam daar Fernandinho bij.

Sterling is de volgende die City na een lange periode achter zich laat. De aanvaller tekende bij Chelsea en verliet City zo na zeven jaar. In de zomer van 2015 kwam hij over van Liverpool. In diezelfde transferperiode betaalde City meer dan zestig miljoen euro voor De Bruyne. De Belg is na het vertrek van Sterling de enige speler die al bij City speelde voor de komst van Guardiola.

De selectie van Manchester City die Pep Guardiola overnam:

Doelman Joe Hart
Doelman Willy Caballero
Verdediger Nicolás Otamendi
Verdediger Eliaquim Mangala
Verdediger Martin Demichelis
Verdediger Vincent Kompany
Verdediger Gaël Clichy
Verdediger Bacary Sagna
Verdediger Pablo Zabaleta
Verdediger Aleksandar Kolarov
Middenvelder Kevin De Bruyne
Middenvelder Fernando
Middenvelder David Silva
Middenvelder Fabian Delph
Middenvelder Fernandinho
Middenvelder Samir Nasri
Middenvelder Yaya Touré
Middenvelder Bersant Celina
Middenvelder Manu García
Aanvaller Raheem Sterling
Aanvaller Kelechi Iheanacho
Aanvaller Patrick Roberts
Aanvaller Wilfried Bony
Aanvaller Sergio Agüero

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.