Lyon rekent op Memphis in jacht op Europees ticket

Reacties

Olympique Lyon krijgt vrijdag de kans om voor het eerst in acht jaar een prijs te winnen én zich daarmee te verzekeren van Europees voetbal voor komend seizoen. Coach Rudi Garcia hoopt dat Memphis Depay zich in de Coupe de la Ligue-finale tegen Paris Saint-Germain kan laten gelden.

Lyon rekent op Memphis in jacht op Europees ticket
© Pro Shots
PSG
PSG
ns
0 - 0
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais

Memphis liep in december een gescheurde kruisband op en begon vervolgens aan een race tegen de klok om tijd fit te raken voor het EK. Door de uitbraak van het coronavirus werd het Europese landentoernooi echter verplaatst naar volgend jaar zomer. Dankzij zijn succesvolle revalidatie kan Memphis Lyon nu nog wel van dienst zijn, in de strijd om een Europees ticket.

Lyon wist zich via het afgebroken Ligue 1-seizoen niet te kwalificeren voor de Champions- of Europa League, maar heeft nog twee kansen om volgend seizoen alsnog internationaal te gaan voetballen. In augustus hervat Lyon de jacht op de Champions League, waarin het in de achtste finales op een 1-0 voorsprong staat tegen Juventus, en vrijdag wacht de Coupe de la Ligue-finale tegen PSG. Bij winst plaatst Lyon zich voor het komende Europa League-seizoen.

Er staat dus veel op het spel voor Lyon, dat al op 8 juni weer begon met trainen. Memphis liet zich in de oefencampagne die volgde al gelden en is volgens Garcia weer helemaal in orde. 'Memphis en Jeff Reine-Adélaïde (ook hij scheurde een kruisband af, red.) zijn er klaar voor', stelde de oefenmeester. 'Ze hebben hard gewerkt en waren er meer klaar voor dan de rest toen we weer terugkwamen. Ze krijgen nu de kans om het seizoen toch nog goed af te sluiten. Memphis heeft al herhaaldelijk laten zien dat hij er klaar voor is, bij Jeff gaat het beetje bij beetje beter. We weten dat we op ze kunnen rekenen.'

'Dit is voor ons een geweldige kans om een prijs te winnen', vervolgde Garcia. 'Het is al lang geleden dat Lyon iets gewonnen heeft (de Coupe de France in 2012, red.) en daar willen we verandering in brengen. PSG zit op een hoger niveau dan wij, maar in de competitie hebben we laten zien dat we ons met deze ploeg kunnen meten. We hebben een goed team en maken ons op voor geweldige wedstrijden. Daar kijken we ontzettend naar uit.'

PSG, dat net als Lyon nog deelneemt aan de Champions League en in augustus in de kwartfinales Atalanta Bergamo treft, won vorige week al ten koste van Saint-Étienne de Coupe de France. Kylian Mbappé viel in deze finale geblesseerd uit en zal er vrijdag tegen Lyon niet bij zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.