Luuk de Jong probeert vechtvoetbal Ajax en PSV te verklaren

Reacties

PSV-aanvoerder Luuk de Jong is de eerste om toe te geven dat de bekerfinale van 2023 geen lust voor het oog was. De spits verscheen voor de camera na de winst op Ajax. Hij reageerde ook op de houding van beide teams, die meer met elkaar bezig waren dan met het voetbal.

Luuk de Jong probeert vechtvoetbal Ajax en PSV te verklaren
© ESPN
Ajax
Ajax
ns
1 - 1
PSV
PSV

'Het was geen al te beste wedstrijd van beide kanten', vond De Jong. 'Er zat weinig voetbal in. Volgens mij hadden we allebei het gevoel dat we achterin de bal niet wilden verliezen. We kwamen goed terug en bleven erin geloven. Op het einde zie je dat de energie op is. Het bleef op en neer gaan, dat is heel zwaar', probeerde De Jong een verklaring te zoeken voor de weinig entertainende finale, die wel een kaartenrecord opleverde.

De Jong werd geconfronteerd met de vele opstootjes binnen de lijnen. 'Ik kan me voorstellen dat mensen vinden dat het te ver gaat. Er staat veel op het spel, we zijn emotioneel. We willen graag winnen, ten koste van alles. Beide teams kunnen niet meer voor het kampioenschap spelen en willen deze prijs winnen. Er is vorige week ook veel gebeurd, dat zie je ook terugkomen', somde de spits van PSV op.

Of De Jong geen voorbeeldfunctie heeft? 'Als er geen goede beslissing genomen wordt door de scheidsrechter, kom ik daar op af. Als iemand een scheenbeschermer tegen mij aangooit, ga ik naar de scheids toe. Dat slaat nergens op. Zie je mij dat soort dingen doen? We moeten dit soort dingen eruit halen, maar er staat veel op het spel.'

Voor PSV is de TOTO KNVB-beker de tweede prijs van het seizoen, helemaal aan het begin werd de Johan Cruijff Schaal (ook ten koste van Ajax) gewonnen. 'Uiteindelijk voetbal je om prijzen te pakken, we hebben er twee gepakt. Maar de enige echte prijs is het kampioenschap', sprak De Jong zijn teleurstelling uit. 'Die titel wil je als eerste pakken. Toch kunnen we ook heel tevreden zijn over hoe we nu bezig zijn.'

Voor PSV staat het resterende deel van het seizoen in het teken van de strijd om de tweede plek in de Eredivisie. PSV verdedigt ten opzichte van Ajax een voorsprong van drie punten met nog vier duels te gaan.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2022/2023

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
34
25
7
2
81-30
+51
82
2
PSV
34
23
6
5
89-40
+49
75
3
Ajax
34
20
9
5
86-38
+48
69
4
AZ
34
20
7
7
68-35
+33
67
* Actueel tot en met 11 jun. 2023
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.