Ajax en PSV zijn vooral druk met elkaar: 'Het is echt verschrikkelijk'

De TOTO KNVB-bekerfinale tussen Ajax en PSV (ruststand 1-0) is vooralsnog allesbehalve een leuke wedstrijd. De spelers op het veld zijn vooral druk met elkaar het leven zuur maken en houden zich nauwelijks bezig met voetballen. De analisten van ESPN weten bijna niet wat ze meemaken.

Ajax
Ajax
ns
1 - 1
PSV
PSV

De finale tussen Ajax en PSV staat bol van irritaties, opstootjes en toneelstukjes. 'Ik heb zelden zo'n treurige vijfenveertig minuten gezien in een stadion', zei Kenneth Perez. 'Dat komt door het niveau van de wedstrijd, maar zeer zeker ook door het gedrag van de spelers. Vooral de ervaren spelers, die denken: kijk ons eens vooropgaan in de strijd. Een compliment voor het publiek, maar op het veld: treurig, treurig, treurig…'

Kees Kwakman was het daar helemaal mee eens. 'Ik heb het na Feyenoord-Ajax ook al eens gezegd, maar het is echt verschrikkelijk', zei de voormalig middenvelder. 'Wij willen er hier ook een leuke analyse op loslaten, maar om de twee minuten ligt er weer een speler op de grond. Rondom dat doelpunt gebeurt er ook weer van alles.'

Marciano Vink hoopt dat Ajax en PSV zich in de tweede helft wat meer op het voetballen gaan focussen. 'Want qua voetbal, qua opbouw, is het gewoon erbarmelijk slecht.'