Deze Ajax - PSV is de bekerfinale met de meeste kaarten ooit

Reacties

De bekerfinale tussen Ajax en PSV heeft zondag een naar record opgeleverd. Nooit eerder werden meer dan tien gele kaarten uitgedeeld in de finale om de KNVB-beker.

Deze Ajax - PSV is de bekerfinale met de meeste kaarten ooit
© Pro Shots
Ajax
Ajax
ns
1 - 1
PSV
PSV

Scheidsrechter Dennis Higler moest erg vaak ingrijpen zondagavond in De Kuip. In totaal werden 32 overtredingen gemaakt, waarvan vijftien door Ajax en zeventien door PSV. Met name in de eerste helft liepen de gemoederen vaak hoog op. Analytici spraken daar halverwege schande van.

Met elf keer geel is dit de bekerfinale met de meeste gele kaarten ooit. Er gingen vijf Ajacieden op de bon: Jorge Sánchez, Edson Álvarez, Steven Bergwijn, Devyne Rensch en Owen Wijndal. PSV werd zes keer bestraft met geel. Luuk de Jong, Jordan Teze, André Ramalho, Xavi Simons, Anwar El Ghazi en Patrick van Aanholt waren de zes PSV'ers die op de bon gingen.

Analist Kees Kwakman had zich erg gestoord aan het gedrag van de spelers. 'Natuurlijk staat er veel op het spel, maar je kan ook te ver gaan', zei hij na afloop bij ESPN. 'Voor mij is dat geen winnaarsmentaliteit, dat je bij ieder opstootje vooraan staat en een beetje staat te duwen. Dat is echt geen teken dat je wil winnen, écht niet.'

In tegenstelling tot de spelers wisten de fans zich wél te gedragen. 'Er was vandaag veel reden om uit de ban te springen, maar niemand heeft wat gedaan', zei Kenneth Perez. 'Misschien werd er een dingetje het veld op gegooid bij die goal van Steven Bergwijn, maar verder heeft iedereen zich keurig gedragen, terwijl de fans vandaag veel invloed hadden kunnen hebben op staken of niet. Dat is een compliment waard. Laat dit het nieuwe normaal zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.