Luuk de Jong keert terug in de Barcelona-basis

Reacties

Ronald Koeman geeft Luuk de Jong zijn basisplaats terug bij Barcelona. De aanvaller verschijnt, net als Frenkie de Jong en Memphis Depay, aan de aftrap voor het duel met Cádiz.

Luuk de Jong keert terug in de Barcelona-basis
© Pro Shots
Cádiz
Cádiz
0 - 0
Barcelona
Barcelona

Luuk de Jong kwam op Deadline Day over van Sevilla en begon bij de eerste wedstrijd na zijn komst, in de Champions League tegen Bayern München, direct in de basis. Het werd echter geen gelukkig debuut. De Jong moest vervolgens op de bank beginnen tegen Granada, maar viel halverwege al in. De spits werd toen veelvuldig gezocht met voorzetten en keert nu weer terug in de basiself.

Het duel met Cádiz is erg belangrijk voor Koeman, die door de teleurstellende resultaten behoorlijk onder druk staat bij Barcelona. Woensdag wilde hij bij zijn persconferentie niet met de aanwezige journalisten praten: hij las een verklaring voor en verliet vervolgens meteen weer de zaal. Voorzitter Joan Laporta was daar behoorlijk verbaasd over. Donderdag ontkende de preses dat Koeman bij een slecht resultaat in Andalusië zijn baan zal verliezen.

Naast de basisplaats voor Luuk de Jong is ook het meespelen van Gavi opvallend. De zeventienjarige middenvelder verschijnt voor het eerst aan de aftrap, nadat hij wel al twee keer mocht invallen in La Liga. 

VI's Martijn Krabbendam sprak uitgebreid met Ronald Koeman. Lees het verhaal via VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.