Luuk de Jong euforisch na geslaagde en doeltreffende comeback

Reacties

Halverwege de wedstrijd tussen PSV en Arsenal viel Luuk de Jong in bij de thuisploeg. Zijn invalbeurt bleek een kantelpunt in Eindhoven: de nummer negen van PSV was beslissend met de assist voor de 1-0 en een kopbal die de beslissende 2-0 betekende.

Luuk de Jong euforisch na geslaagde en doeltreffende comeback
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 0
Arsenal
Arsenal

De spits werd gevraagd naar zijn gevoel op het moment van invallen. 'Het staat nog steeds 0-0, dan voel je aan alles dat je toch weerstand kan bieden. Dan zet je een paar keer goed druk, verover je de bal, krijg je kansen en wordt het uiteindelijk 1-0. Dat geeft veel energie', aldus De Jong, die zelf voor de beslissing in de wedstrijd zorgde. 'Het is altijd fijn om te scoren. Corners zijn sowieso een wapen van ons team. Het is mooi om die 2-0 te maken, zodat je toch een ruimere marge hebt voor de rest van de wedstrijd.'

De Jong stond lang buitenspel met een vervelende kwetsuur, maar de spits lijkt nu op de weg terug. 'Blessures zijn altijd vervelend, dan wil je snel terugkomen. Het was wel iets ernstiger dan ik dacht, maar dan is het heerlijk om zo terug te komen. In zo'n grote wedstrijd tegen Arsenal, en dan ook nog zo belangrijk te zijn', besloot De Jong op Veronica.

Met deze uitslag is PSV verzekerd van overwintering in de Europa League. Volgende week uit bij FK Bodø/Glimt kunnen de Brabanders nog voor de koppositie gaan, waarmee ze ook de tussenronde mogen overslaan. Verder speelt de ploeg van Ruud van Nistelrooij voor de winterstop nog drie keer: thuis tegen NEC en AZ en de topper uit tegen Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.