Villarreal heeft maandagavond zijn laatste kans op Champions League-voetbal verspeeld. De Spaanse nummer vijf ging in eigen huis onderuit tegen Real Sociedad.

Villarreal
Villarreal
1 - 2
Real Sociedad

Na de 1-4 nederlaag tegen Barcelona vorige week zag Villarreal de Champions League-tickets al uit het zicht verdwijnen, maar theoretisch maakte de ploeg van trainer Javier Calleja nog altijd kans op deelname aan het miljardenbal. Dan moest er wel gewonnen worden van Sociedad.

Een spektakelstuk werd het niet in Estadio de la Cerámica. Zes minuten na rust viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Willian José kopte raak uit een hoekschop van Martin Ødegaard: 0-1. Een kwartier voor tijd viel de 0-2 op vrijwel identieke wijze. Ditmaal was het Diego Llorente die binnenkopte uit een corner. Ødegaard was toen alweer gewisseld. De aansluitingstreffer van Santi Cazorla, een slim schot in de korte hoek, kwam te laat voor Villarreal.

Voor Sociedad was het de tweede overwinning in negen wedstrijden sinds de Spaanse herstart. De Basken blijven daardoor volop in de race voor de Europa League-tickets, waar ook Getafe, Athletic de Bilbao, Valencia en Granada nog om meestrijden.

Door het resultaat in Villarreal heeft Sevilla het startbewijs voor de Champions League dus definitief binnen. De ploeg van Luuk de Jong was de afgelopen twee seizoenen afwezig in het Europese elitetoernooi, maar is volgend seizoen weer van de partij.