Lukaku waarschuwt: 'Ik heb nu het killersinstinct'

Reacties

Romelu Lukaku won dit seizoen zijn eerste landstitel sinds zijn vertrek uit België in 2011 en dat smaakt naar meer. De topschutter van Internazionale heeft grote plannen op het EK.

Lukaku waarschuwt: 'Ik heb nu het killersinstinct'
© Pro Shots

Lukaku is dé man in vorm en neemt straks de kracht van een landstitel mee naar het Europese eindtoernooi. De spits verwacht dat de sfeer ontzettend goed zal zijn, want ook zijn landgenoten buiten Italië doen het goed. 'Ik hoop dat andere Belgische spelers ook titels kunnen winnen. Courtois, Eden Hazard, Thorgan Hazard, Witsel, De Bruyne… Het zou geweldig zijn voor de teamgeest als zij ook iets winnen.'

Thibaut Courtois en Eden Hazard zijn met Real Madrid nog in de race voor winst van La Liga en de Champions League, Thorgan Hazard en de geblesseerde Axel Witsel kunnen met Borussia Dortmund het Duitse bekertoernooi winnen en Kevin De Bruyne kan de Engelse landstitel alvast bijschrijven, maar heeft ook nog zicht op succes in de Champions League.

Lukaku weet nu hoe het voelt om prijzen te winnen. 'Het is een geweldige ervaring, die je kan gebruiken om beter een wedstrijd in te gaan. Het geeft je een soort killersinstinct, dat heb ik in mijn carrière gemist.' Lukaku maakte in zijn carrière 307 doelpunten (248 voor clubs en 59 voor België), dus zijn de EK-tegenstanders van de Belgen gewaarschuwd: Lukaku heeft nu het killersinstinct

'Ik ben blij met de gewonnen titel, maar ik mijn pijlen al gericht op het EK', aldus een gretige Lukaku tegenover La Tribune. België is in de groepsfase van het EK gekoppeld aan Rusland, Denemarken en Finland.

Meer R. Lukaku
Meer over R. Lukaku
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.