Lukaku verandert in krankzinnig slot van schlemiel in de held van AS Roma

AS Roma heeft zondagavond drie punten uit het vuur gesleept tegen US Lecce. De ploeg van José Mourinho draaide in de absolute slotfase de rollen om, door twee keer te scoren in blessuretijd. Uitgerekend Romelu Lukaku werd de matchwinner: 2-1.

AS Roma
AS Roma
2 - 1
Lecce
Lecce

Lukaku leek eerder nog uit te groeien tot de schlemiel van de avond. De Belg geldt als een specialist als het gaat om penalty's en had in Italië nog nooit gemist vanaf elf meter. Mourinho rekende zich daarom wellicht al rijk toen de spits al in de vijfde minuut mocht aanleggen, na een handsbal van Federico Baschirotto. De inzet van Lukaku werd echter gekeerd door Lecce-keeper Wladimiro Falcone.

Zo kwam er dus een einde aan de perfecte score van Lukaku als het gaat om strafschoppen in de Serie A. In dienst van Internazionale had hij zijn veertien vorige penalty's in de Italiaanse competitie allemaal in een doelpunt omgezet, maar deze keer ging het dus mis.

De misser was er een met vervelende gevolgen, want in de tweede helft kwam Lecce op voorsprong. Pontus Almqvist stond op de juiste plek om de 0-1 binnen te kunnen schieten. Roma (met Rick Karsdorp als basisspeler) probeerde hierna nog van alles om nog minstens een punt te pakken, maar leek in eigen huis kopje onder te gaan. Bij het verstrijken van de reguliere speeltijd stond het nog altijd 0-1.

Toch kwam alles nog goed voor Roma. Eerst kopte Serdar Azmoun de gelijkmaker binnen, waarna Lukaku in de 94ste minuut de winnende goal maakte. De aanvaller gebruikte zijn sterke lichaam om zijn bewaker van zich af te houden en schoot van dichtbij raak: 2-1. Door die overwinning staat Roma nu achtste in de Serie A.