Lukaku steelt de show op extreem ellendige avond Hoedt

Reacties

Internazionale heeft in de Serie A-topper tegen Lazio voor het eerst dit seizoen de koppositie gepakt, grotendeels dankzij een weergaloze Romelu Lukaku. Voor verdediger Wesley Hoedt begon de avond nog mooi, maar hij was uiteindelijk bij twee opmerkelijke momenten de absolute schlemiel.

Lukaku steelt de show op extreem ellendige avond Hoedt
© Pro Shots
Internazionale
Internazionale
3 - 1
Lazio
Lazio

Vlak voor de aftrap was er nog een lekkere opsteker voor Hoedt. Hij zou eigenlijk op de bank beginnen, maar omdat concurrent Stefan Radu tijdens de warming-up niet fit genoeg bleek om te spelen, mocht de Nederlandse centrumverdediger alsnog in de basis beginnen. Aan hem mede de taak om het gevreesde spitsenduo Lukaku/Lautaro Martínez af te stoppen, maar daarin slaagde Hoedt niet.

Alhoewel: hij slaagde er in de twintigste minuut wel degelijk in om Martínez te stoppen, maar moest dat bekopen met een penalty tegen (zie video hieronder). Met zijn ultieme sliding in de zestien raakte Hoedt de bal, maar in de herhaling was duidelijk te zien dat hij vlak daarvoor ook de Argentijn op zijn voet raakte. De bal ging dus op de stip, de VAR greep niet in en Lukaku pakte het buitenkansje met beide handen aan: 1-0. De Belg maakte ook de 2-0, vlak voor rust. De bal kwam via een tegenstander wat gelukkig bij hem terecht, waarna hij overtuigend uithaalde.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Wat er daarna gebeurde, was zeer opmerkelijk. Beide teams kwamen de kleedkamer uit om aan de tweede helft te beginnen, de 22 hoofdrolspelers stonden zelfs al zo goed als klaar voor de aftrap, toen Lazio-trainer Simone Inzaghi zich plotseling binnen de lijnen meldde. De oefenmeester sommeerde Hoedt en ploeggenoot Lucas Leiva vervolgens om naar de kant te komen. Beide spelers constateerden tot hun eigen (zichtbare) verbazing dat ze gewisseld werden en zochten verbouwereerd de dug-out op.

Topweekend
Saillant genoeg was het juist de op dat moment ingevallen Gonzalo Escalante die de 2-1 op zijn naam kreeg, al was dat niet echt zijn verdienste: een keiharde vrije trap van Sergej Milinkovic-Savic ging via het been van de middenvelder binnen. Niet veel later besliste Inter het duel echter. Met een grandioze sprint ging Lukaku zijn tegenstander voorbij, hij legde de bal daarna knap breed en Martínez tikte de bal simpel in het lege doel.

Daarmee kwam er een einde aan een schitterende reeks van Lazio, dat de voorgaande zes wedstrijden had gewonnen en de topdrie wilde gaan aanvallen. Voor Inter werd het daarentegen een topweekend, aangezien de twee belangrijkste concurrenten verloren. AC Milan ging onderuit bij Spezia, terwijl Juventus verloor bij Napoli. De Nerazzurri staan nu bovenaan in de Serie A, en dat is voor eerst dit seizoen. En dat terwijl er met AC Milan - Inter (zaterdag, 15.00 uur) een heerlijke topperderby op de rol staat.

Tekst gaat verder onder de tweet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Cagliari
Cagliari
0 - 1
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo

Op bezoek bij het Cagliari van voormalig Ajax-middenvelder Razvan Marin leek Atalanta Bergamo op weg naar pijnlijk puntenverlies, maar er volgde een late ontsnapping. De na driekwart wedstrijd ingevallen Luis Muriel speelde zichzelf in de laatste minuut schitterend vrij, waarna hij met een harde knal de bevrijdende 0-1 binnenschoot. Dat betekende een meevaller voor de ploeg van Marten de Roon (invaller), Sam Lammers (negentig minuten op de bank) en Hans Hateboer (wegens een blessure niet bij de selectie).

AS Roma
AS Roma
3 - 0
Udinese
Udinese

De Serie A-zondag werd geopend door AS Roma en Udinese, waarbij de drie punten naar de thuisploeg gingen. De ploeg van Rick Karsdorp (die de hele wedstrijd meedeed) maakte het verschil al voor rust, via twee doelpunten van Jordan Veretout. Hij schoot al na vijf minuten raak en benutte even later een penalty. Daarna zakte AS Roma ver terug tegen de ploeg van basisklanten Marvin Zeegelaar en Bram Nuytinck, totdat Pedro in blessuretijd de 3-0 in de bovenhoek schoot.

Overige uitslagen:


Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
6
Lazio
38
21
5
12
61-55
+6
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.