Spezia bezorgt Ibrahimovic en co nare avond

Reacties

AC Milan heeft zaterdag een gevoelige nederlaag geïncasseerd. Spezia zette de koploper van de Serie A te kijk.

Spezia bezorgt Ibrahimovic en co nare avond
© Pro Shots
Spezia
Spezia
2 - 0
AC Milan
AC Milan

Voor Zlatan Ibrahimovic was de ontmoeting met Spezia een kans op twee nieuwe records. Met een treffer in Stadio Alberto Picco zou de 39-jarige Zweed zich de oudste speler mogen noemen met minimaal vijftien treffers in een Serie A-seizoen. Bovendien zou hij als eerste deze eeuw tegen tachtig verschillende clubs hebben gescoord in de vijf topcompetities in Europa.

Het bleek te hoog gegrepen. Spezia, de 99ste tegenstander van Ibrahimovic, maakte het Milan meer dan lastig. In de eerste helft mochten de gasten van geluk spreken dat ze geen schade had opgelopen. Doelman Gianluigi Donnarumma moest zijn kwaliteiten aanspreken om een tegengoal te voorkomen.

In de 56ste minuut moest de Milanese goalie dan toch buigen. Alessio Romagnoli schoot met een sliding Donnarumma te hulp, maar door toedoen van de Milan-verdediger kwam de bal pardoes voor de voeten van Giulio Maggiore. De middenvelder had vervolgens geen moeite de bal in het lege doel te tikken; 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na ruim een uur pakten er voor Milan meer donkere wolken samen Stadio Alberto Picco. Simone Bastoni knalde namens Spezia raak van net buiten het strafschopgebied na een kort genomen vrije trap. De marge was genoeg voor thuisclub, waar Jeroen Zoet op de bank zat, voor de overwinning. Milan moet door de nederlaag vrezen dat Internazionale zondag de koppositie overneemt.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.