Insigne breekt Juventus-vloek en doet De Ligt en co pijn

Reacties

Juventus heeft in de Italiaanse titelstrijd een pas op de plaats moeten maken. Napoli had aan één treffer genoeg voor de zege.

Insigne breekt Juventus-vloek en doet De Ligt en co pijn
© Pro Shots
Napoli
Napoli
1 - 0
Juventus
Juventus

Na basisplaatsen in twee Coppa Italia-duels was Matthijs de Ligt zaterdag ook in de Serie A in ere hersteld als basiskracht. De Oranje-international was in het hart van de Juventus-defensie gekoppeld aan Giorgio Chiellini.

Juist deze ervaren kracht was er verantwoordelijk voor dat Juventus in Napels tot een inhaalrace werd gedwongen. In een kopduel met Amir Rrahmani plantte hij zijn arm in het gezicht van zijn opponent. Op advies van de VAR besloot arbiter Daniele Doveri de actie te bestraffen met een strafschop, waar eerder de penaltyclaims na vermeend hands van Chiellini waren afgewezen.

Lorenzo Insigne nam na een half uur zijn verantwoordelijkheid. De aanvaller ontfermde zich over de strafschop, ook al had hij de vorige drie penalty's tegen Juventus gemist. Dit keer was hij wel trefzeker vanaf elf meter. De Italiaan brak de vloek en had extra reden voor een feestje. Het was zijn honderdste goal namens Napoli.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Gedwongen door de achterstand voerde Juventus de druk op het doel van Napoli op. Alle pogingen ten spijt, de Turijnse ploeg slaagde er niet in te scoren. In de blessuretijd weerhield Alex Meret met een knappe redding Cristiano Ronaldo van de gelijkmaker. De goalie leverde zo zijn bijdrage aan het succes van Napoli en de kater voor Juventus, dat de achterstand op AC Milan en Internazionale niet kon verkleinen.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.