Lukaku reageert op kritiek en laat sterren achter zich met speciale goal

Reacties

Volgens Émile Mpenza kan Romelu Lukaku nog beter worden in koppen. De Belgische spits liet zondag maar weer zien dat hij dat eigenlijk helemaal niet nodig heeft. Lukaku maakte in de oefenwedstrijd tegen Kroatië zijn zestigste interlanddoelpunt.

Lukaku reageert op kritiek en laat sterren achter zich met speciale goal
© Pro Shots
België
België
1 - 0
Kroatië
Kroatië

'Het enige waar hij nog wat aan hoeft te werken, is zijn kopspel', zei Mpenza, zelf goed voor negentien goals in 57 interlands, tegen Het Laatste Nieuws. 'Lukaku heeft alles, behalve dat. Mocht hij ook nog eens sterk in de lucht zijn, hij zou tien goals per seizoen meer maken. Nu, ik weet hoe het komt, hoor. Het is hem nooit geleerd. Ze hebben Lukaku heel lang op zijn kracht uitgespeeld. En op zijn loopvermogen. Maar je moet ook leren springen.'

Lukaku toonde zondag dat hij ook zonder extreem goed te kunnen koppen te behoren tot een van de beste spitsen van de wereld. Nadat Jan Vertonghen en Jason Denayer een voorzet van Dries Mertens bij de aanvaller kregen, werkte Lukaku die uit de draai in het doel: 1-0. Met zijn zestigste interlandgoal liet hij onder anderen Neymar en Robert Lewandowski achter zich. Zij hadden meer wedstrijden nodig om tot dat aantal te komen. Alleen Gerd Müller, Sándor Kocsis en Ferenc Puskás lukten het in minder duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Dit was beter dan de vorige wedstrijd', lachte Lukaku na afloop in gesprek met Het Nieuwsblad. 'Niet alleen wat mezelf betreft, maar ook de anderen brachten veel meer intensiteit. We waren allemaal ongelukkig met onze prestatie tegen Griekenland. We wisten ook wel dat we niet goed gespeeld hadden. Voor Griekenland was het een match op leven en dood, voor ons wat het maar een oefenwedstrijd. Maar die intensiteit brachten we vandaag wel. Dat maakt me trots en blij. Een 1-0 tegen een sterke tegenstander als Kroatië is een mooi resultaat.'

Za 12 jun. 2021

Do 17 jun. 2021

Ma 21 jun. 2021

Bekijk hier al onze video's
Meer België
Meer over België
Meer R. Lukaku
Meer over R. Lukaku
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.