Lukaku prijst Bakayoko én aanpak bij PSV

Reacties

Romelu Lukaku volgt de ontwikkeling van collega-international Johan Bakayoko nauwlettend. De topspits is onder de indruk van de progressie bij de twintigjarige PSV'er en prijst Peter Bosz.

Lukaku prijst Bakayoko én aanpak bij PSV
© Pro Shots

Bakayoko maakte in maart van dit jaar zijn debuut voor de nationale ploeg. In de maanden sindsdien heeft de jonge rechtsbuiten opnieuw grote stappen gezet in zijn ontwikkeling, zo is ook Lukaku opgevallen. In gesprek met PSV TV vertelt de dertigjarige spits van AS Roma hoe hij kijkt naar zijn jonge landgenoot.

'Hij is een heel vrolijke jongen, een harde werker. Ik denk dat jullie bij PSV heel goed werk met hem aan het doen zijn. Ik denk ook dat Peter Bosz een goede trainer voor hem is', aldus Lukaku. 'Ik ben altijd fan van de speelstijl van Bosz geweest, heel offensief met snelle buitenspelers. Zo is Johan ook op zijn best.'

Volgens Lukaku is het geen toeval dat het rendement bij Bakayoko dit seizoen omhoog is gegaan. De buitenspeler, die in de Eredivisie al direct betrokken was bij acht goals, is doelgerichter geworden. Lukaku: 'Hij heeft geleerd dat statistieken belangrijk zijn. Hij geeft meer assists en maakt meer doelpunten. Zo kun je jezelf in de kijker zetten. PSV is nu zo goed bezig dat jullie favoriet zijn voor de titel. Jullie hebben nog niet verloren, toch? Ik hoop dat jullie zo doorgaan. Als voetbalfan vind ik het leuk dat het nu eens anders is in Nederland en voor Johan zelf hoop ik dat hij zo kan blijven groeien.'

Fantasie
Lukaku praatte tijdens interlandperiodes al regelmatig in op Bakayoko, voor wie hij een grote toekomst ziet weggelegd. 'Ik zei tegen hem: "Je bent een mooie speler. Als je je fantasie en creativiteit kunt koppelen aan assists en doelpunten, dan word je een wereldtopper."' Lukaku denkt zelfs dat Bakayoko op termijn beter kan worden dan hijzelf. 'Hij kan samen met Jérémy Doku een leider worden', richt de topscorer aller tijden van de Belgen zijn blik op de nieuwe generatie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.