Luka Modric, de beste voetballer aller tijden van Kroatië

Reacties

Luka Modric is uitgeroepen tot beste voetballer aller tijden van Kroatië. Dat is de uitkomst van een verkiezing die de Kroatische sportkrant Sportske Novosti hield onder lezers en experts.

Luka Modric, de beste voetballer aller tijden van Kroatië
© Pro Shots

Als viervoudig winnaar van de Champions League, aanvoerder van het Kroatië dat in 2018 de WK-finale haalde en winnaar van de Gouden Bal (foto) in datzelfde jaar, stond Modric al op een voetstuk in Kroatië. Generatiegenoot Ivan Rakitic stelde twee jaar geleden tijdens het zilveren WK in Rusland ook al dat Modric 'niet alleen de beste speler ooit van Kroatië is, maar ook een geweldig persoon, een leider die we allemaal volgen'.

Het leidde niet tot de eerste hoofdprijs voor de nationale ploeg, maar het verliezen van de WK-finale tegen Frankrijk deed weinig af aan de status van Modric in eigen land. Nu, twee jaar later, wordt dat nog eens onderstreept met de door Sportske Novosti georganiseerde verkiezing. Al is die uitslag volgens de sportkrant zeker niet onomstotelijk. 'Elke verkiezing is subjectief en voer voor discussie. Er is geen perfecte formule.'

Toch lijkt er weinig twijfel te bestaan over de officieuze titel van Modric. Onder de lezers eindigde de nu bijna 35-jarige middenvelder van Real Madrid op eerste plaats, voor Bernard Vukas (een aanvaller uit de jaren veertig en vijftig, in 2000 nog verkozen tot Kroatisch Speler van de Eeuw voor de Kroatische voetbalbond) en Robert Prosinecki. Van de experts kozen er acht voor Modric als beste aller tijden en twee voor Vukas.

De toptien wordt aangevuld met Zvonimir Boban, Davor Suker en Alen Boksic, net als Prosinecki lid van de ijzersterke generatie uit de jaren negentig die op het WK 1998 derde werd. Vladimir Beara, Stjepan Bobek, Josip Skoblar (drievoudig topscorer van Frankrijk namens Olympique Marseille in de jaren zeventig) en Branko Zebec completeren de toptien. Zij schitterden net als de al genoemde Vukas in een verder verleden.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

uitslag lezersverkiezing

Speler Periode Positie
1. Luka Modric 2003-nu Middenveld
2. Bernard Vukas 1947-1967 Aanval
3. Robert Prosinecki 1986-2005 Middenveld
4. Zvonimir Boban 1985-2001 Middenveld
5. Vladimir Beara 1947-1964 Doel
6. Davor Suker 1984-2003 Aanval
7. Alen Boksic 1987-2003 Aanval
8. Josip Skoblar 1959-1977 Aanval
9. Stjepan Bobek 1942-1959 Aanval
10. Branko Zebec 1943-1965 Verdediging/Aanval
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.