Luis Enrique ziet toekomst in Simons: 'Hij is perfect voor wat wij willen'

Reacties

Als het aan Luis Enrique ligt, heeft Xavi Simons zeker een toekomst bij Paris Saint-Germain. De Spaanse coach is gecharmeerd van de Oranje-international, die dit seizoen op huurbasis uitkomt voor RB Leipzig.

Luis Enrique ziet toekomst in Simons: 'Hij is perfect voor wat wij willen'
© Pro Shots

Simons keerde afgelopen zomer terug bij PSG, dat gebruik maakte van een clausule in zijn contract bij PSV. Volgens plan werd de aanvallende middenvelder direct voor een jaar gestald in de Bundesliga, waar hij dit seizoen indruk maakt met negen goals en elf assists voor Leipzig. Die club zou daarom graag langer over hem willen beschikken, terwijl PSG zelf nog zou twijfelen over de plannen voor komend seizoen met het talent.

Luis Enrique kreeg donderdag tijdens een livesessie op streamingkanaal Twitch een vraag over Simons. 'Hij is een uitstekende speler, hij heeft de perfecte kwaliteiten voor wat wij willen', reageerde de trainer van PSG volgens Franse media. 'Natuurlijk zou hij voor ons een heel interessante optie kunnen zijn, maar het hangt af van wat de clubs willen.' Daarmee lijkt ook de deur voor een langer verblijf bij Leipzig nog open te staan.

Barcelona
Tijdens de uitgebreide sessie ging Luis Enrique ook in op de koppeling aan Barcelona in de Champions League. De voormalig trainer van de Catalanen zal er ondanks zijn band met Barça alles aan doen om de halve finale te halen, maar beseft dat het een lastig karwei wordt. 'Ter Stegen, Araujo, Koundé, De Jong, Gündogan, Yamal en Lewandowski zouden hier zonder twijfel basisspeler zijn. Niet alleen bij PSG, maar ook bij City, Bayern en Arsenal...'

Kwartfinale Champions League


Wo 10 apr.

Di 16 apr.

Bekijk hier al onze video's
Meer Paris Saint-Germain
Meer over Paris Saint-Germain
Meer X. Simons
Meer over X. Simons
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.