Luijckx en co halen opgelucht adem na vermoeden matchfixing

Reacties

De Deense bond heeft na ruim een maand onderzoek onvoldoende bewijs gevonden om SønderjyskE te straffen voor matchfixing. Maar de club van Kees Luijckx is daarmee niet voor altijd vrijgepleit.

Luijckx en co halen opgelucht adem na vermoeden matchfixing

SønderjyskE liet op 18 maart de wedstrijd tegen FC Midtjylland in de slotfase ogenschijnlijk lopen. In de laatste minuut kreeg Gustav Wikheim alle gelegenheid van de bezoekers om zijn ploeg aan de zege te helpen (2-1). Door de nederlaag kwam de club van Luijckx in de gewenste groep van clubs die strijden tegen degradatie. De later verwijderde tweet van SønderjyskE - 'Het minst vervelende doelpunt in de 89ste minuut ooit. We zijn terug in de goede degradatiegroep' – deed vermoeden dat er opzet in het spel was.

Maar de Deense bond heeft onvoldoende bewijs gevonden voor de kwade opzet. SønderjyskE reageerde opgelucht op de uitspraak. 'Het was een zeer moeilijke en bijna onmenselijke periode van vijf weken, waarin de club en vooral de spelers en trainers in het verdachtenbankje zaten', zei directeur Klaus Rasmussen. 'We zijn blij met het besluit. Nu gaat het weer over voetbal en zo zou het ook moeten zijn.'

Maar de zaak is niet helemaal afgedaan. In de uitspraak staat vermeld dat er een verjaringstermijn van tien jaar is. Mochten er in die periode nieuwe bewijzen boven water komen, dan kan alsnog worden overgegaan tot vervolging van SønderjyskE.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.