Grote ophef over 'opzettelijk verliezen' in Denemarken

Reacties

De wedstrijd tussen FC Midtjylland en Sønderjyske (2-1) van afgelopen zondag in Denemarken krijgt mogelijk een vervelend staartje voor de bezoekende club. De Deense voetbalbond verdenkt Sønderjyske, waar onder anderen Kees Luijckx en Simon Poulsen spelen, er namelijk van de wedstrijd opzettelijk te hebben verloren.

Grote ophef over 'opzettelijk verliezen' in Denemarken
Kees Luijckx op archiefbeeld als speler van Videoton.

Het duel was de laatste van de reguliere competitie. Sønderjyske wist dat het in een van de degradatiepoules terecht zou komen, maar de vraag was in welke. De onderste acht clubs worden in Denemarken na 26 speelrondes verdeeld over twee groepen. Sønderjyske had een duidelijk voorkeur voor de poule met de nummers acht, negen, twaalf en dertien. Bij de thuisploeg ontbrak Rafael van der Vaart in de selectie.

Tegen het einde van de wedstrijd, waarin ex-Ajacied Niki Zimling de bezoekers nog op 1-1 had gezet, was duidelijk dat Sønderjyske bij die stand waarschijnlijk in de andere poule zou komen. Gustav Wikheim maakte in de 89ste minuut een wel erg makkelijke goal namens Midtjylland, een treffer die nu onder een vergrootglas ligt. Zeker omdat Sønderjyske een inmiddels verwijderde tweet de wereld in stuurde met de tekst:

'Het minst vervelende doelpunt in de 89ste minuut ooit. We zijn terug in de goede degradatiegroep.'

De Deense voetbalbond heeft een zaak aangespannen tegen Sønderjyske. 'We hebben gekeken naar de wedstrijd en dan vooral naar het einde', vertelt Jens Hjortskov, voorzitter van het disciplinaire commissie van de Deense voetbalbond bij TV2. 'We hebben ook gezien wat Sønderjyske via de eigen kanalen naar buiten heeft gebracht. Op basis daarvan is besloten om een zaak te openen tegen de club.'

Ondertussen krijgt ook het competitiesysteem met de twee degradatiepoules veel kritiek, aangezien de ene poule door teams wordt gezien als lastiger dan de andere. De Deense bond gaat het systeem in mei evalueren.

Bekijk hier de hoogtepunten van de wedstrijd:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.