Luhukay duikt op in Championship

Reacties

Met Jos Luhukay is er weer een extra Nederlandse trainer actief in een aansprekende competitie. Sheffield Wednesday heeft de 54-jarige Limburger aangesteld als manager om een einde te maken aan de sportieve crisis in het Championship.

Luhukay duikt op in Championship

Voor Luhukay is de klus in Sheffield zijn eerste Engelse avontuur. De trainer maakte naam in Duitsland, waar hij actief was voor onder andere Borussia Mönchengladbach, FC Augsburg, Hertha BSC en VfB Stuttgart. Bij die laatste club vertrok Luhukay in september 2016 na vijf officiële wedstrijden.

Wednesday heeft het momenteel erg moeilijk op het tweede niveau in Engeland. The Owls presteren als nummer zestien van het Championship onder verwachting. Carlos Carvalhal, de nieuwe manager van Swansea City, verliet de club vlak voor de jaarwisseling na 'onderling overleg'. Op Hillsborough staan met Glenn Loovens en Joost van Aken momenteel twee Nederlandse spelers onder contract.

Jaap Stam is de andere Nederlandse coach die actief is in het Championship. De oud-verdediger heeft het lastig met Reading, dat mede door slechts twee punten uit de laatste zes wedstrijden achttiende staat in de competitie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.