Carvalhal nieuwe manager van Nederlandse enclave bij Swansea

Reacties

Carlos Carvalhal is de nieuwe manager van het noodlijdende Swansea City. De Portugese manager volgt hiermee de onlangs ontslagen Paul Clement op.

Carvalhal nieuwe manager van Nederlandse enclave bij Swansea

Het is opvallend dat de Welshe club uitkomt bij Carvalhal. De manager werd onlangs nog de laan uitgestuurd bij Championship-club Sheffield Wednesday. In zijn eerste seizoen bereikte hij wel direct de play-offs met The Owls. Eerder was hij in zijn vaderland onder meer actief als trainer bij Sporting Lissabon. Hierna was hij in Turkije eindverantwoordelijke bij Besiktas en Istanbul Basaksehir.

Voor Carvalhal ligt er bij The Swans een behoorlijke uitdaging. Swansea staat onderaan de Premier League met slechts dertien punten uit twintig duels. Op Boxing Day stond clubicoon én speler Leon Britton als interim-manager aan het roer. Hij kon de hekkensluiter niet behoeden van een pijnlijke nederlaag op Anfield (5-0). In de wedstrijd hiervoor pakte hij één punt tegen Crystal Palace (1-1). 

Bij Swansea staan verschillende Nederlanders onder contract. Erwin Mulder, Luciano Narsingh, Mike van der Hoorn en Leroy Fer krijgen te maken met Carvalhal als nieuwe manager. Ook Dick Advocaat werd genoemd als mogelijk nieuwe manager van de club, maar hij koos uiteindelijk voor Sparta Rotterdam. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.