Hekkensluiter Swansea is geduld kwijt en kiest voor trainerswissel

Reacties

Paul Clement is niet langer de hoofdtrainer van Swansea City. De oefenmeester is verantwoordelijk gehouden voor de slechte resultaten van The Swans en per direct op straat gezet.

Hekkensluiter Swansea is geduld kwijt en kiest voor trainerswissel

Swansea staat na achttien competitiewedstrijden onderaan in de Premier League, met een achterstand van vier punten op AFC Bournemouth en Stoke City, die net boven de degradatiestreep staan. Swansea gaat met een andere man aan het roer proberen om deze achterstand goed te maken.

In de aankomende 24 uur zal duidelijk worden wie Clement zal gaan opvolgen bij de club waar de Nederlanders Erwin Mulder, Mike van der Hoorn, Kenji Gorré, Leroy Fer én Luciano Narsingh op de loonlijst staan.

'Het vervangen van de manager is wel het laatste dat wij als club wilden doen', benadrukt Swansea-voorzitter Huw Jenkins op de website van zijn club. 'Vorig seizoen hadden we drie verschillende managers en we wilden Paul nu zoveel mogelijk tijd geven om de situatie om te draaien. Maar we hebben het gevoel dat we deze beslissing niet langer konden uitstellen.'

Clement was sinds 3 januari van dit jaar de hoofdtrainer van Swansea en heeft het dus net geen twaalf maanden volgehouden bij de club uit Wales. De 45-jarige manager was eerder in zijn trainersloopbaan de assistent van Carlo Ancelotti bij Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid én Bayern München en stond bij Derby County al eens op eigen benen.

Naast Clement zijn ook assistent-trainers Nigel Gibbs en Karl Halabi vertrokken bij Swansea, dat zaterdag bezoek krijgt van Crystal Palace.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.