Ludieke reactie PAOK op koppeling aan Ajax

Reacties

Bij PAOK Saloniki is de paring aan Ajax voor de derde voorronde van de Champions League niet bepaald met gejuich ontvangen. Op Twitter reageerde de Griekse kampioen ludiek op het weerzien met de Amsterdammers, terwijl trainer Abel Ferreira (foto) hoopt historie te schrijven.

Ludieke reactie PAOK op koppeling aan Ajax

Maandagmiddag werd er geloot voor de derde voorronde van de Champions League en net als in 2010 en 2016 kwam het affiche PAOK-Ajax uit de koker. De Amsterdammers bewaren goede herinneringen aan die ontmoetingen, want beide keren trok Ajax aan het langste eind. In 2010 werd in Amsterdam met 1-1 gelijkgespeeld, maar ging Ajax op basis van de gemaakte doelpunten in het uitduel (3-3) door. In 2016 werd het in Amsterdam opnieuw 1-1, maar eindigde de uitwedstrijd in een 1-2 zege voor de Amsterdammers.

Op Twitter deed PAOK kort na de loting een ludieke oproep aan de UEFA: of voortaan Ajax en PAOK maar gewoon kon worden vastgesteld zodat die twee ploegen niet mee hoefden te doen aan de loting.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De toon van debuterend trainer Abel Ferreira was iets minder ludiek toen hij op de clubsite werd gevraagd naar Ajax. 'Het is natuurlijk een enorme uitdaging, een kans om ons te meten met een team als Ajax', aldus de deze zomer van Sporting Braga overgekomen trainer. 'Ons doel blijft hetzelfde, ongeacht de tegenstander. We willen de volgende ronde halen. Maar dat we liever Ajax niet wilden treffen is duidelijk, al zal dat andersom ook zo gelden. Weinig ploegen zullen bij deze loting gehoopt hebben op PAOK.'

'We willen historie schrijven en de groepsfase bereiken', zo gaat Ferreira verder. De Portugees doet daarbij een beroep op de fans. 'Ze moeten erin geloven dat we dit kunnen. Hoe meer we als een eenheid opereren, hoe groter onze kans.'

'Ajax is favoriet, al is PAOK wel de zwaarst mogelijke tegenstander'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer PAOK Saloniki
Meer over PAOK Saloniki
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.