Ajax-bedwinger Aston Villa krijgt nu Franse tegenstand

Reacties

Wie gaat West Ham United opvolgen als winnaar van de Conference League? Dat is de grote vraag nadat de loting voor de kwartfinale van de Conference League plaatsvond, vrijdagmiddag in Zwitserland. Topfavoriet Aston Villa moet afrekenen met Lille.

Ajax-bedwinger Aston Villa krijgt nu Franse tegenstand
© Pro Shots

Uit het eerste balletje verscheen de naam van Club Brugge. De enige vertegenwoordiger van de Benelux krijgt te maken met PAOK Saloniki. Olympiakos Piraeus krijgt het te stellen met Fenerbahçe in een Grieks-Turks duel. Aston Villa speelt na het verpulveren van Ajax tegen Lille. Viktoria Plzen speelt tegen Fiorentina. Er werd doorgeloot, de volledige loting vindt u onderaan dit bericht.

Acht clubs waren nog van de partij. Zeldzaam maar waar: Griekenland was met twee deelnemers het meest vertegenwoordigd: Olympiakos Piraeus en PAOK Saloniki waren erbij. Verder waren er zes landen met één deelnemer. Aston Villa (Engeland), Fenerbahçe (Turkije), Viktoria Plzen (Tsjechië), Club Brugge (België), Fiorentina (Italië) en Lille (Frankrijk) waren ook aanwezig.

De wedstrijden zijn op 11 en 18 april. De kwartfinales staan voor 2 en 9 mei in de agenda, de finale is op woensdag 29 mei in de Griekse hoofdstad Athene.

De loting:

Kwartfinales:
Club Brugge (Bel) - PAOK Saloniki (Gri)
Olympiakos Piraeus (Gri) - Fenerbahçe (Tur)
Aston Villa (Eng) - Lille (Fra)
Viktoria Plzen (Tsj) - Fiorentina (Ita)

Halve finales:
Aston Villa/Lille - Olympiakos/Fenerbahçe
Viktoria Plzen/Fiorentina - Club Brugge/PAOK Saloniki

Finale:
Aston Villa/Lille/Olympiakos/Fenerbahçe - Viktoria Plzen/Fiorentina/Club Brugge/PAOK Saloniki

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.