Luca Toni over WK-speculaties: 'Het zou een grote eer zijn'

Reacties

In Italië wordt gespeculeerd over de terugkeer van Luca Toni (36) bij de Azzurri. De spits verkeert bij zijn club Hellas Verona in bloedvorm en wordt genoemd als mogelijke vervanger van de geblesseerde Fiorentina-spits Rossi.

Luca Toni over WK-speculaties: 'Het zou een grote eer zijn'

Giuseppe Rossi liep zondag in het duel met Livorno (1-0) een beschadiging aan de binnenband van zijn rechterknie op. De ernst van die blessure is nog niet duidelijk. Of Rossi het WK van aankomende zomer in Brazilië kan halen, wordt betwijfeld. Bij speculaties over eventuele vervangers, wordt veelvuldig de naam van Toni genoemd.

Zelf blijft hij rustig onder alle geruchten. 'Op dit moment wil ik alleen maar goed spelen. Het is aan bondscoach Cesare Prandelli om te beslissen. Voor mij zou het een grote eer zijn om naar het WK te gaan. We zullen zien wat er gebeurt in juni.'

Ook betreurt hij de blessure van zijn voormalige ploeggenoot. 'Ik vind het heel erg voor hem, want hij is een aanwinst voor het Italiaanse voetbal. Hij is een man met een geweldig karakter, een echte kampioen.'

Toni leidde zijn ploeg maandag met twee goals naar een 3-1 zege bij Udinese.Daarmee droeg hij nogmaals bij aan het huidige succes van Hellas, dat vijfde staat in de Serie A. De spits was dit seizoen bij Hellas al goed voor negen doelpunten en negen assists.

Toni streek vorige zomer neer in Verona na een carrière die hem langs Fiorentina, Bayern München en Juventus leidde. De 47-voudige international speelde zijn laatste interland in 2009. Een terugkeer op het WK zou zijn derde eindronde betekenen na het WK 2006 en het EK 2008.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.