Di Natale vindt Udinese belangrijker dan WK-deelname

In navolging van Luca Toni hoopt ook Antonio Di Natale nog op deelname aan het WK volgend jaar in Brazilië, maar de prestaties dit seizoen met Udinese zijn voor de 36-jarige spits belangrijker dan een plek in de selectie.

Di Natale vindt Udinese belangrijker dan WK-deelname

'Het nationale elftal? Op dit moment ben ik alleen maar bezig om met Udinese minimaal veertig punten te pakken in de Serie A', aldus Di Natale. 'Pas daarna richt ik mijn blik op eventuele WK-deelname. Als bondscoach Cesare Prandelli mij nodig heeft, zal ik tot zijn beschikking staan.'

Udinese eindigde de afgelopen jaren steevast in de subtop van de Serie A, maar is dit seizoen teleurstellend gestart. Na twaalf duels heeft de club dertien punten, waarmee het twaalfde staat. Sampdoria, dat de onveilige achttiende plaats bezet, heeft maar vier punten minder.

Di Natale scoorde de voorbije vier jaargangen telkens minimaal 23 keer in de Serie A, toch dateert zijn laatste interland van 2012. Collega-spits Toni - ook 36 jaar - speelde al sinds 2009 niet meer voor Italië, maar gaf onlangs aan nog te hopen op WK-deelname. 'Conditioneel sta ik er goed voor. Of ik kans maak op een plek op het WK? Prandelli beslist in mei of hij de gok met me aandurft.'

Beide spitsen lijken op dit moment echter niet in beeld bij Prandelli, die de voorkeur geeft aan jongere aanvallers als Mario Balotelli (AC Milan), Alberto Gilardino (Genoa), Pablo Osvaldo (Southampton) en Giuseppe Rossi (Fiorentina). Die spitsen maken wél deel uit van de Italië-selectie voor de vriendschappelijke interlands tegen Duitsland (vrijdag) en Nigeria (dinsdag).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen