Toni kijkt uit naar machtsgreep in speciale Derby della Scala

Verona maakt zich op voor de eerste stadsderby sinds jaren. De laatste keer dat Hellas Verona en Chievo Verona elkaar troffen in de Serie A was in 2002. Toen verloor Hellas, dat enkele weken later zou degraderen, met 2-1 van Chievo. Zaterdag wacht de herkansing voor Hellas, dat mede dankzij Luca Toni opvallend sterk presteert.

Toni kijkt uit naar machtsgreep in speciale Derby della Scala

De promovendus staat na twaalf speelronden op de zesde plaats, terwijl de van Fiorentina overgekomen Toni al vijf keer trefzeker was in de competitie. De ervaren spits speelde in het verleden grote wedstrijden namens Bayern München en Juventus, maar ziet ook de eerste confrontatie sinds jaren met stadgenoot Chievo als iets speciaals.

'De fans in de stad laten ons duidelijk merken hoe belangrijk deze wedstrijd voor ze is', zegt Toni over de derby van zaterdag. 'We voelen de verwachtingen en dat maakt de wedstrijd speciaal. Chievo staat dan wel laatste in de Serie A, maar het is altijd gevaarlijk om een ploeg te treffen die wanhopig op zoek is naar punten.'

Behalve de strijd om de eer van de stad, lijkt het ook een wisseling van de wacht. Van oorsprong is Hellas de grootste club in Verona. Hellas was jarenlang vaste deelnemer op het hoogste niveau en werd in 1985 zelfs kampioen van Italië. Chievo was altijd het kleine broertje, maar nam na de degradatie van Hellas in 2002 de macht over.

Op het seizoen 2006/07 na acteerde Chievo vanaf 2002 op het hoogste niveau, terwijl Hellas zelfs afzakte naar de Serie C. In 2011 krabbelde de gevallen gigant op naar de Serie B, waarna vorige zomer met promotie naar de Serie A de definitieve wederopstanding volgde.

Dit seizoen presteert Hellas uitstekend met de zesde plaats, terwijl Chievo op de laatste plaats staat. Hellas ontvangt Chievo zaterdag in het Stadio Bentegodi en zal de wedstrijd willen aangrijpen om zijn definitieve machtsgreep in Verona te bevestigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen