Löw teleurgesteld in Duitsland: 'Dit zijn we totaal niet gewend'

Reacties

Bondscoach Joachim Löw baalt van de valse start van Duitsland op het WK. Mexico verraste de titelhouder zondagavond: 0-1.

Löw teleurgesteld in Duitsland: 'Dit zijn we totaal niet gewend'

'We speelden niet goed, we konden niet onze speelstijl hanteren zoals we normaal gesproken doen. Het gebeurt, situaties zoals deze komen voor in een toernooi en dat moet je accepteren. We kunnen nu niet alles omgooien. We hebben een duidelijke structuur, er is geen paniek omdat we één wedstrijd verloren hebben', reageerde Löw.

Duitsland is niet de eerste titelhouder die in zijn eerstvolgende WK-duel onderuit gaat. De laatste twee titelhouders - Italië en Spanje - werden zelfs in de groepsfase uitgeschakeld. 'Ik heb geen idee waarom dat altijd zo gaat, maar dat gaat ons niet overkomen. Wij gaan ons kwalificeren voor de knock-outfase', beloofde Löw, die van verdediger Mats Hummels de nodige kritiek te verwerken kreeg.

'Het is teleurstellend dat we de eerste wedstrijd hebben verloren, dat is een situatie die we totaal niet gewend zijn. In de vele toernooien hiervoor hebben we altijd de eerste wedstrijd gewonnen, maar we moeten deze situatie accepteren. Iedereen is ongelukkig, maar morgen moeten we weer vooruit kijken. Ons team heeft de ervaring om te gaan met verliezen en de volgende wedstrijd (tegen Zweden, red.) zal beslissend zijn. Die moeten we winnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.