Hummels kritisch op Löw: 'Dit heb ik intern vaak aangekaart'

Reacties

De openingswedstrijd van titelhouder Duitsland op het WK liep zondagavond uit op een grote teleurstelling. Mexico zette de Duitsers verrassend te kijk (0-1). Verdediger Mats Hummels baalt met name van de tactiek van trainer Joachim Löw.

Hummels kritisch op Löw: 'Dit heb ik intern vaak aangekaart'

Duitsland speelde een zeer matige eerste helft en kreeg counter na counter te verwerken. Hummels voelde de bui al hangen. 'Het is vrij simpel: we hebben gespeeld zoals tegen Saoedi-Arabië, maar dan tegen een betere tegenstander', doelde de centrumverdediger op het oefenduel met Saoedi-Arabië, dat nog wel met 2-1 werd gewonnen, maar waarin Duitsland ook bepaald geen indruk maakte.

'We hebben daarna een paar problemen besproken, balverlies in de verdediging bijvoorbeeld. Dat hebben we helaas nog niet opgelost. Daarom ging de eerste helft zoals hij ging. Mexico heeft daarom ook verdiend gewonnen. Omdat wij het hen veel te makkelijk hebben gemaakt, terwijl we wisten dat we dat niet moesten doen.'

Hummels is niet blij met de afspraken bij het Duitse elftal. 'Als zeven à acht man aanvallend spelen is de offensieve druk natuurlijk groter dan de defensieve stabiliteit. Dat heb ik intern vaak aangekaart. Onze verdediging staat niet goed. Vaak staan alleen Jérôme Boateng en ik achterin. Dat hebben ze vandaag genadeloos afgestraft. Deze wake-up call komt net te laat. We moeten nu twee wedstrijden winnen anders zijn we klaar. We hadden tegen Saoedi-Arabië al een wake-up call. Ik snap niet waarom we vandaag zo gespeeld hebben, terwijl we zeven dagen geleden al een waarschuwing kregen. Als we de volgende wedstrijd weer zo spelen, maak ik me zorgen, maar ik ga er nu vanuit dat we beter gaan spelen.'

Duitsland krijgt zaterdag 23 juni de kans op revanche tegen Zweden. Woensdag 27 juni speelt Die Mannschaft tegen Zuid-Korea.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.