Lozano legt titelverdediger Duitsland over de knie in zinderende WK-kraker

Reacties

Titelhouder Duitsland is het WK begonnen met een flinke deceptie. Mexico verraste de Duitsers in de openingswedstrijd van Groep F: 0-1.

Lozano legt titelverdediger Duitsland over de knie in zinderende WK-kraker

1.435 dagen na de gewonnen WK-finale tegen Argentinië kwam Duitsland zondagavond voor het eerst weer in actie op een wereldkampioenschap. Ten opzichte van dat duel stuurde bondscoach Joachim Löw vijf andere namen het veld in tegen Mexico. Manuel Neuer, Jérôme Boateng, Mats Hummels, Toni Kroos, Thomas Müller en Mesut Özil waren wel weer van de partij.

De Duitsers mogen dan titelhouder zijn, ze kenden bepaald geen vlekkeloze voorbereiding op het WK. Van de laatste zes oefenduels wonnen de mannen van Löw slechts één keer, maar toch waren de verwachtingen hoog. Die Mannschaft oogde echter bijzonder kwetsbaar in de openingsfase van het duel met Mexico. Onder anderen Javier 'Chicharito' Hernández, Héctor Herrera en PSV-aanvaller Hirving Lozano kregen in het eerste half uur kansen, aan de andere kant werden namens Duitsland Timo Werner en Mats Hummels dreigend.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In de 35ste minuut viel de openingstreffer. Sami Khedira verspeelde de bal op de helft van Mexico en de Mexicanen kwamen er vervolgens razendsnel uit. Lozano combineerde met Chicharito en sprintte door richting het Duitse doel. De PSV'er kapte de meegelopen Özil kinderlijk eenvoudig uit en schoot raak in de korte hoek: 0-1. De 22-jarige linksbuiten scoorde daarmee bij zijn WK-debuut. Vier minuten later was het bijna gelijk. Kroos schoot een vrije trap schitterend richting de rechter bovenhoek, maar doelman Guillermo Ochoa tikte de bal op fraaie wijze via de lat uit zijn doel.

Ook na rust stelden Duitsland en Mexico niet teleur. Duitsland schakelde een tandje bij en ging vol op zoek naar de gelijkmaker. Met het inbrengen van Marco Reus voor Khedira zette Löw die intenties kracht bij, maar de Mexicanen vochten voor wat ze waard waren. Joshua Kimmich en Julian Draxler kregen evengoed mogelijkheden, maar tot echte honderdprocentkansen kwamen de Duitsers lange tijd niet.

Mexico bleef ondertussen loeren op de counter. Zo waren Chicharito en Carlos Vela er helemaal vandoor, maar eerstgenoemde verzuimde de beslissende pass op maat te geven. Ondertussen werd Lozano vervangen door Raul Jiménez en kwam Rafael Marquez in het veld voor Andrés Guardado. Voor Marquez was het zijn vijfde (!) WK als aanvoerder van Mexico.

In de slotfase kreeg Miguel Layun nog een flinke kans namens de Mexicanen en had invaller Mario Gómez Duitsland nog een punt kunnen bezorgen via een enorme kopkans en een subliem hakje. Julian Brandt raakte vervolgens nog de buitenkant van de paal met een geweldige pegel.

In totaal kwamen Duitsland (26 keer) en Mexico (13 keer) samen tot liefst 39 doelpogingen in het zinderende spektakelstuk in Loezjniki, maar wonder boven wonder bleef het bij slechts 0-1 voor Mexico. Maandag nemen Zweden en Zuid-Korea het om 14.00 uur tegen elkaar op in het tweede duel in Groep F.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.