Löw en Sabella houden vast aan elf namen, geen Di María

Reacties

Duitsland en Argentinië verschijnen zonder al te grote verrassingen aan de aftrap in de WK-finale, die om 21.00 uur begint in het Estádio do Maracanã. Bondscoach Joachim Löw houdt net als zijn collega Alejandro Sabella vast aan de elf namen die afgelopen week een finaleplaats veiligstelden in de halve finales tegen Brazilië en Oranje.

Löw en Sabella houden vast aan elf namen, geen Di María

Het betekent automatisch dat Ángel di María niet fit genoeg is bevonden om in de basis te starten tijdens de reprise van de WK-finales van 1986 en 1990. De 26-jarige vleugelflitser ontbrak tegen Oranje ook al door de hamstringblessure die hij opliep in de kwartfinale tegen België. Ook Sergio Agüero begint opnieuw op de bank, waardoor zowel Enzo Pérez als Ezequiel Lavezzi zijn basisplaats op het middenveld behoudt.

Met Agüero en mogelijk ook Di María als eventueel breekijzer zal Sabella willen proberen de Duitse aanvalsmachine te dwarsbomen door net als in de halve finale tegen Oranje vanuit een gesloten defensie te opereren. Om het blok van de Albiceleste open te breken vertrouwt Löw op de elf namen die dinsdag Brazilië nog op de pijnbank legden (7-1). André Schürrle, als invaller al goed voor drie goals, moet daarom opnieuw genoegen nemen met een rol als supersub.

Opstelling Duitsland: Neuer; Lahm, Boateng, Hummels, Höwedes; Khedira, Schweinsteiger; Müller, Kroos, Özil; Klose.
Opstelling Argentinië: Romero; Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo; Biglia, Mascherano; Pérez, Messi, Lavezzi; Higuaín.      

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.